God kriminalitet

Jag vill härmed propagera för goda brott, bra kriminalitet och snälla olagligheter. Detta kan genomföras på många sätt och skapa trivsel, mysfaktor och kärlek. Kom på det här i och med en solskenspromenad i Stockholm en vacker vinterdag, och nu kan jag inte släppa begreppet. Det har rotats sig fast i min hjärna och utvecklar sig för var dag. Så här kan det gå till:

Scenarie 1:

Mål: Komunal lekplats, tex på skolgård eller dagis
Fel: Omålat/risigt och ostädat
Åtgärd: Måla, fixa, skruva, städa, kratta

Hur går detta till? Förslagsvis på natten. Det är olagligt att gå in på området och göra "åverkan på föremålen", så helst ska man ju inte bli sedd och bli polisanmäld. Man behöver vara rätt många och i förväg kollat vilka åtgärder som behövs göras och vilka material man behöver. Tänk på täckpapper osv. Vi vill inte lämna avtryck efter vår uppfräschning. Allt ska göras strukturerat och snabbt och framförallt fackmannamässigt. Går man ihop ett gäng blit det inte så jobbigt eller dyrt. Är allt snyggt och bra gjort kommer det antagligen inte göras utredning på. Spännade att följa mediauppståndelsen som följer efter "ett par brott".
Resultat: Glada barn och glad personal. Kanske förbryllade vaktmästare. Glöm inte att snoka reda på om lekparken står på kö för renovering. Är den det finns säkert andra lekplatser att ta sig an...

Scenarie 2:
Mål: Grannens tomt.
Fel: Ostädat med bråte och gamla löv.
Åtgärd: Städa och sortera.

Natt. Om inte grannen är din enda granne och bortrest över helgen, då ingen kan se och skvallra. Kratta, fixa, släng skräp och bråte. Sortera saker och kör in gräsklipparen (fyll på bensin). Gör det som behövs för att få en trevligare utsikt från köksfönstret, ungefär. Varför inte plantera lite blommor eller likanande? Make pretty.
Resultat:
En glad förvirrad granne. Förhoppningsvis inte sugen på att polisanmäla? Skulle polisen bry sig mycket om en sån anmälan?

Aja, haha, tänk på saken. Det finns mycket fint man kan göra, utan att förarga sina medmänniskor med dumma kommntarer "du borde städa här" eller långa väntetider på att papper ska stämplas och chefer som ska tilldela pengar.


Nu, kaffe och skiss.

K


Kommentarer
Postat av: Anonym

Me.like!

2010-04-25 @ 09:59:36
Postat av: Elin



Jag är definitivt på!

2010-05-05 @ 00:16:16
URL: http://eyes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0