Kära vänner.


Idag lyser solen med sin frånvaro. Idag sov jag till 12.20 utan att ens vakna för att sedan somna om igen, det är något som inte hänt på mycket länge. Kanske är jag fortfarande besatt av förkylningsjävulen. Kanske.
Morgonkaffet är i alla fall intaget, om det nu kallas morgonkaffe kl. 14.10. Det tror jag inte.

Min hjärna känns tom. Det är inte helt okej och jag ser ingen utväg just nu. Kanske är det ett oinspirerade jobb eller en rastlös vardag som ligger bakom det, eller ännu hellre en oviss framtid. Antagligen en kombination av det hela. Dags att ta itu med lite planer och se till att de små trådarna i hjärnan börjar koppla ihop sig igen. Risken för att stanna på 0 är oroväckande och mycket skrämmande. Imorgon är det måndag, ett ypperligt tillfälle att tänka om och göra rätt.

I mina gamla studentkretsar ligger energin och dallrar nu. Illaluktande overaller slåss om uppmärksamheten tillsammans med hemmalagat vin. Jag saknar enkelheten och entusiasmen och hoppas jag får bli student snart igen. Dock vet jag att det aldrig blir samma sak andra gången. Det får helt enkelt bli annorlunda och bättre.

Snart är det dags att hoppa i skorna och ta sig till jobbet och alla bakfulla, godissugna damer på Frogner. jag har längtat mer till andra ställen. Men vad ska man göra? Nicka och le, bita ihop och ta ett djupt andetag. Jag är ju hemma igen vid midnatt.


(Oj, bitterheten bara sprudlar i detta inlägg, döm mig inte.)      

K

FredagsKos och snorkråkor


Snorkråkor alltså. Vad är dealen med det ordet? Det ser inte ut som kråkor. Men hur som helst så finns de här. Ni kanske inte vill veta, ni kanske mår illa eller tycker att jag är äcklig. Det är jag inte. Man skulle kunna tolka att min rubrik pekar mot att fredagsmysigheter och snor hör ihop. Det är fel. Grov feltolkning. Däremot så är detta samband oundvikligt när man; 1. Är förkyld 2. Äter varma mackor med Lök, Vitlök och stark peppar. Detta samband är inte bara oundvikligt det är också olämpligt när man; 1. Träffar sin nya sambo för första gången 2. Vill göra ett fräscht och bra intryck. Kan detta gå att undvika såhär efteråt? Nej. Gör det egentligen så mycket? Nej.

Men till saken: Vi har en ny sambo, inneboende, roomie. Silver från Gällivare. Det är all presentation ni kommer få och behöver.

Annars? Jobbet går bra, bilen går bra. Jag är (ta i trä) snart frisk från min sedvanliga höstförkylning och redo att ta mig an livet igen.

Vänligast, K

Vilken dag är det nu och vad gör jag? Vem är jag?


Förvirrad dag. Sover man inte så smetar tiden ihop sig och blir till en klump. En palt ungefär. Idag är det i alla fall torsdag, det vet jag, för det sa Anders. Imorgon är det då med största säkerhet Fredag. Jag är ledig. Det sa han också, Anders alltså. Idag har fönsterputsaren varit på jobbet. Han säger inte så mycket, men ler i mjugg bakom calzone-ugnen medan han försöker att inte (hoppas jag) ödelägga hela butiken. Smidig är han. Som spindelmannen ungefär. Han är en jäkel på att putsa fönster, det kan man i alla fall säga med betoning på alla ord. Jag stod fascinerad och tittade på. I smyg förstås, jag har ju fullt upp med att fylla på mjölk i kaffemaskinen. 

Nu ska jag vidare mot nya äventyr. Det är med högrest huvud och stolta leenden vi besöker våra vänner, ex-kollegor, i Torshovskollektivet för en kväll fylld med film och vin. Ina nämnde något med öl. Jag tror henne inte, ignorerar hennes urflippade förslag och tar med två 6pack i väskan. Jag ler i mjugg, precis som fönsterputsaren.    


Over and Out
Er kära, underbara; vän, kollega, dotter, syster, ex-sambo, sambo, kusin, systerdotter, hatobjekt och älskarinna.
Kristina

Lammen och jag

Kanske önskar man sig mycket av livet om man vill ha en fungerande dator. Inte för att vara kräsen och otacksam, förlåt mig Gud, men en glänsande fin MacBook Pro är väl inte för mycket begärt? Tänk så trevligt det vore för oss alla om jag får en sån! Jag skulle bli en gladare och trevligare medmänniska.

Ina har övergivit mitt sällskap för att umgås med sin Mac. Jag sitter ensam (uuääää) i vardagsrummet och ser The Silence of the Lambs. Har just nu en behövlig blogg och facebook-pause bara. Man vill ju sova inatt. lägenheten är inte stor, men tom. Från att ha bott på 18kvm till 7kvm är nu detta ett ekande slott. Ho hooo, vart är alla?

Jag och lammen får umgås för oss själva. Men dom är ju också tysta, sägs det.

Omflyttad och inflyttadDet vi nu kallar vårt hem...
... har två sovrum med nyköpta sängkläder. Det luktar rent.
... har tända ljus och nyrenoverat kök.
... har ett badrum med krokar och hyllor. Med toalett och dusch. Handfat och spegel.
... har en hall med plats för sjalar i en korg.
... har chai-te i skåpet och blommiga koppar.
... har parkettgolv och nygamla möbler.
... har äran att vara fyllt av fina människor och vackra tankar.
... är lokaliserat på Olav Ryes plass.
... är perfekt för rödvin och goda vänner. Och monopol.
... är rosa på utsidan och vitt på insidan.
... har förhoppningsvis en söt gårdskatt bland tomtar och troll.
... kommer bli ett hem för knastriga LP skivor och psykedeliska målerier.Offline 21.08.10

Enligt Frida Hyvonen, i hennes sommarprogram i Sommar i P1 2009, berättar hon i förbifarten
med en övertygande säkerhet, att i Norge, där finns det mycket av:

1. Brännässla
2. Blast av morot
3. Krabba
4. Val   

Ja. Kanske. Jag sitter i vårt nya kök och försöker vakna upp från gårdagens strapatser. Oslo fashion week skulle avslutas och firas av med pompa och ståt bland rosa traktorer i form av Moods of Norway's modevisning. Jag och min kärakollega Johanna var självklart där för att dissa fashionistor och dricka champange. Fint ska det vara, så vi var VIP kvällen till ära. Jag vet nu vad det innebär att vara VIP på ett modeevent. Jag ska lista upp det för er, allt för onödig och nördig tydlighet.

1. Man får gå före i kön, men man får inte hjälp med att fästa bandet runt handen.
2. Man lär sig att fästa festivalband runt handleden.
3. Man får gå in på röd matta (Note to self: snubbla inte, se cool och oberörd ut. Mission failed)
4. Man får många drinkbiljetter som, om gud vill, kan inmundigas i Vip-lougen.
5. Man är klart yngst.
6. Det finns sjukt mycket snittar och mysiga små laxrullar som är båda beroendeframakallande och oändligt många.
7. Det finns många välklädda män i vip-ladan, men alla har likadana skor.
8. Champange. Champange. Champange. Åter och åter igen, Champange.

Vi missade Showen dock. Vi hade srtukturerat och målmedvetet hittat DNB Nor-tältet och våffeljärnet. Där under taket, i skydd från regnet, åt vi våfflor, smörkola och sippade på varsin öl. Tjejen med de röda läpparna och den gröna klänningenlog konstant och tände ljus. Hon sa att det blev koseligare så. Det blev det. Vi blir av en händelse in charge of detta våffelbjudande tält. Personalen säger att dom litar på oss och att vi ska se över deras saker, dom vill se showen. Vi vill inte se showen. Tjejen med de röda leende läpparna tar hand om våfflorna, som numera inte är gratis. 50 kr meddelar hon. Alla betalar de 50 kronorna för en halv våffla. Världen är konstig.

Nu har mitt ansikte återfått sin normala färg. Köksgolvet är kallt mot mina fötter, plankorna och träbitarna som snart ska bli sittfuktionabla möbler stirrar på mig från sina hörn, jag låter dom stirra, man får inte ta det personligt.


Nu ska den friska luften få fylla mina lungor.

Over and Out, K

Packar ihop, sträcker ut benen och tar ett sjujävla tag.


Snart, snart, snart är det flytttider.

Vi lämnar vårt fina gula hus i centrum för att dra väskor och kartonger till Olav Ryes plass. Kommer kanske att sakna den numera städade fina lägenheten och de fina personer som varit våra sambos i snart en månad. Men till helgen är det dags att ta nya tag, bädda rent och tända ljus. Jonas och Joakim tar plats som roomies ett par veckor innan Tobias kommer. Hörde även ett litet rykte om spritfest i helgen, vet inte om det är sant.

Passa er (eller, välkomna, menar jag).Om jag skulle vara rökare. Då, då skulle jag endast röka dyra cigaretter, inget mainstream som Marlboro light eller Prins. Nej, bara dyra handmålade saker som säkert, säkert är bättre för något eller någon. Då skulle jag iaf inte röka så mycket och bli förbannat beroende, luka äckligt (läs: vidrigt) och spara penger. (ja, spara). 

Eller så skulle jag bara ta slag i saken och röka allt olagligt och fult. Bara för att. Ska det va så ska det.

Det blir nog inget av det, ändå. (Det låter väl bra, mamma?)


Tack för mig, god natt människor.


Länge leve den långa hösten!

Saker man bör göra på sommaren:

1. Bada
2. Bada naken (minst 1 gång)
3. Dricka rödtjut
4. Ligga på en äng
5. Sova utomhus *
6. Gå på konsert
7. Dricka iskaffe
8. Cykla
9. Spela volleyboll
10. Äta jordgubbar


Snart är augusti också slut och med ett stort leende kliver vi in i höstens första månad. åh så bra det kommer bli, känner ni det? Känner ni den syremättade luften i morgondagget? Kan ni se det framför er? Filtarna, takopparna, samtalen? Den stickade halsduken och tjocksockarna, kylan, stormen och strömavbrotten. De tända ljusen och monopolkvällarna?


* En mycket klok person hade hört att man måste sova under stjärnorna minst en gång om året. Jag har gjort det inom alla årstider, och kan rekommendera att ta sig an det på sommaren. Jag har det kvar iår, men är ledigt till helgen.K


Klart bästa.Här kommer det bästa kryddtipset! (klart bästa)

Cappuccinokrydda!
Oh yes. That's right.
Kaffe+krydda (möjligen mjölk)= mmm yeah

Finns i kryddhyllan.
Dock är det super att blanda ihop själv i labbet.
Kakao, kardemumma, kanel och vanillin.


slurp. (men det ä ju påtåren man vill åt, ahhw)
Kaffekos och kassakrångel

Dagen började 05.00. Fortsatte med plankning på trikken som följd av en hastig punktering. Måste man ta sig till jobbet så måste man. Allt gick som planerat tills kassorna vägrade leka och allt som kan strula på jobbet, jävlades  med mig. Sen blev allt bra. Solprommis från jobbet, förbi slottet och glada turister i fula kläder. Möttes upp hemma av grannen och delade ett par koppar kaffe i soffan. Mycket värt.

Dagens fattiga middagstips:

Till två personer:
2pkt biffnudlar
1 burk majs
Ett gäng färska champinjoner

Stek, koka och blanda.


En bortglömd stjärna
Ah. Jesper Rönndahl.
Idag skrev vi kontrakt. Nästa fredag flyttar vi in. Nu ska vi bara betala en miljon var eller så. Klirr klirr.
Det är långt tills nästa lön, det är nära till hösten. Vi kokar en kopp te eller två och tittar på En Riddares Historia. Vi tar den ekonomiska smällen när den kommer. Sänder tonvis med kärlek till mor och far.

Ja just det, en sak till ville jag dela med mig av, kära läsare:
Om ni får för sig att köra den underbara sträckan Sollefteå-Oslo inom en snar framtid finns det en kaffebryggare och en vattenpipa som vill åka med. Bara hör av er innan. Ni är så välkomna!


So Long, and Thanks for All the Fish


En pilatesdrottning

... kommer jag knappast bli. Hur mycket jag än spänner magmusklerna och andas ordentligt både ut och in så hjälper det inte. Jag ligger som korv på mattan, skakar av ansträgning och flåsar som en ko i kvicksand. Ansiketet är ihopspänt som ett russin och jag rör armar och ben så graciöst jag kan enligt pilatesträningens alla regler och lagar. Jag lyakcs sådär...

Ska jag dit igen nästa vecka? Ja. Då jävlar.

K

Dagen i delar.
Morr.

Vår gula innergård. Gul.Den lataste helgen på länge

Jag sover länge.
Jag sover mycket.
Så mycket och så länge att jag får huvudvärk.
Så mycket att jag får nackspärr.
Och ångest över att jag sover.

Utgång fredag.
Sofies sista helg.
Öl.
Idioter.

Lördag.
Asleep.
Film.
Little Britan.
Kaffe med Alex.
Mer onödlig sömn.
Film.

Söndag.
Sömn.
Cykeltur runt bygdöya.
Bok.
Film.
Sömn.
Träning.
Nudlar.


Imorgon kommer Ina. Lilla katt.


K

Det gick snabbt.

Det luktade av regn när jag cyklade till jobbet vid 6-tiden imorse. Det luktade regn när trampade därifrån 10h senare, uppför Frognerveien, längs kirkgata och mot Yogasession på Majorstuen. Jag gillar att det luktar regn. Jag gillar att det nyss har regnat. Regn i stora drag är faktiskt otroligt okej. Regn... Ah. Och då menar jag inte de överanvända orden "efter regn kommer solsken", med allt de står för, skitsnack, rent mumbojumbo. Regn är bara härligt. Renande, rensande, blött och kul. Regn som smattrar, som öser, som porlar och forsar. Bara positiva adjektiv knytes vanligen till regn. Ah. Det gör mig glad. På innsidan.En annan sak som jag tänker dela med mig av är: Jobb kan inte längre heta "jobb". Eller så borde "jobbigt" inte heta "jobbigt". Iallafall borde inte "något jobbigt" kopplas ihop av en så nära besläktning med "jobb".  Det är ju kul att jobba! Inte jobbigt! Jag är övertygad om att det kommer lösa mycket.hej.Vad som gick snabbt förresten; att få träningsvärk av yogan redan en halvtimme efter avslutat pass.

Allt jag vet att jag inte vet, men vet att jag borde veta.


Det är mycket. Och ingenting.

Vem var det som sa att ju mer man vet, destå mer vet man att man inte vet någonting? Det är i alla fall sant.

Jag vet ingenting.

You are coming down with me.

Jag har magknip.
Jag dricker te.
Jag har tuggat för mycket Bubilicious Bubbelgum.
Jag vill göra en tuggummitavla.

(men det ska jag inte)

Jag har problem med vad jag ska rösta på i riksdagsvalet.
Jag har tända ljus.
Det hjälper inte i politikproblemen.
Jag är trött i benen efter spinningpasset.

(Jag svettades jättemycket på cykeln.)
God natt

Dagens låt:
Simon and Garfunkel -  The Boxer


Bitar av min värld.


Dagens låt:


No Children - The Mountain Goats

Tre på en cykel är lycka.

Igår drack vi öl. Vi bestämde oss för att ha fina soffor i trädgården. Sofforna ska vara i det underskattade materialet plysch och matcha grammofonen som i sin tur passar utmärkt till våra tekoppar. Vi skrattade. Vi pratade om vårt gemensamma problem, vår svårighet att hantera medelålders män. (Ja, man får generalisera. Jag får.) Vi lyssnade på julmusik, vi drömde om en skidresa till norra Norrland. Vi tände ljus på balkongen. Vi cyklade.

Jag önskar jag hade en bild. Ni önskar att jag hade en bild.

Jag hatar att jag inte har något vettigt att skriva om. Om alla slutade att skriva så mycket och så intressant skulle mina tankar verka bättre. Allt ändrar skepnad om det byter kontext. Så snälla, sluta vara så förbannat smarta och lyckade. Tack.

Dance, Dance, DANCE


Svetten pärlar sig i pannan, axelbanden från ryggsäcken trycker sig längre och längre in i huden och benen känns tunga. Upp för trappan, skorna fastnar i någon klibbig vätska som spillts över stegen. Nyckeln i låset, vrid, andra hållet kanske, vrid. Dörren glider upp, och ett golv fullt av skor möter oss i vårt nya hem. Vi befriar oss från våra bördor och ser oss omkring, ingen är hemma. Reklamaffischer sträcker sig ut över väggarna, kläder, flaskor, glas, skor, skor, skor. Barstolar runt köksön i det kombinerade kök-hall-vardagsrummet, tre och en halv meter i takhöjd, en mjuk soffa och en tjocktv. Mer skor. frostade köksluckor av glas, espressomaskin och blanka svarta bänkskivor under all disk. Några robotar i plast, en kastrull och lite blandade kryddor ligger och myser tillsammans på soffbordet. Tvätt torkas och en fluga festar på brödsmulor. Det är som hemma, fast annorlunda. Vi sträcker på oss och letar oss fråm till vårt rum.   

Det är litet, snabb uppskattning: 8kvm, och det är fullt av saker. Fullt. Kläder, snus och väskor om vartannat. Men vem är jag att dömma? Vilka är vi att klaga? Så vi städar istället. Med påklistrade leenden och sopen i högsta hugg. Det blir fint. Vi förvandlade helvetet till himmelen med dubbelsäng. Dubbelsäng och fransk balkong. Det är mysigt. Det luktar vanilj. Hemma.RSS 2.0