23 juni

Regnet vräker ner. Spöregn, hellregn och oväder. Träden ser ut att trivas, man ska inte låta de vindpinade grenarna luras, de suger in sommarregnet. Jag med. Jag skulle trivas bra som träd. Jag vaknade tidigt i morse, kaffet var klart och jag hann hälla i mig både en och två koppar innan frukost. Det händer mycket nu. Eller inte mycket kanske, men mer än vanligt these days. Inatt hoppar jag på tåget som ska föra mig bort. Till Lund, Roskilde och vänner. Sol och skavsår. Roskildefestivalen... ah... Kaizers, Kings of Leon, M.I.A, Dj Harvey, Bright Eyes... Morgonkaffet gjorde mig väl.

Andra händelser värda att kommenteras:

1. Beställde alkoholfritt vin på krogen igår, fick vanligt och kunde därmed inte köra hem som planerat. Vilken inkompetent bartender gör sånt? Tänk om jag var gravid? Eller allergisk?
2. Blev antagen på Arkitekthögskolan i Lund.
3. Gillar att fira ovanstående punkt med jordgubbstårta.

Regnet fortsätter att vräka ner. Jag låter det hållas, som om jag kunde göra något åt det egentligen. Inatt ska jag sova på tåg, jag älskar tåg. Vi ses i yran och vimmlet.

K

NU

Nu hyllar vi det fria ordet.
Nu släpps getterna fria på ängen och jag tar bort lösenordet på min harmlösa blogg.
För varför ska jag tvingas välja mellan att ta bort min blogg eller sätta lösenord på den på grund av... ja, vad? Ilska? Ja, något i den stilen, det gör mig fortfarande lite bitter, men inget mer. Idag är det dagen då jag hyllar yttrandefriheten. Som den beskrivs:

"Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser"

FN DeklarationHej och välkommen ut i världen, Att snärja en jävul - Nu börjar äventyret!

Just nu, sommar!

Under alla mörka månader som vi besitter i denna nordliga del av världen längtar man till sol, värme och liv. Jag vet inte hur många somrar som gått förbi blixtsnabbt, och sedan när man sitter i höstmörkret och svär över blåst och skitväder så kommer man inte ens ihåg sommaren som just varit. Nu är det sommar. Snart firar vi, eller försöker fira, midsommar och iår ska jag försöka ta tag i dagarna och minnas dom. Sommaren 2011, åh det blir fantastiskt.

Idag har solen legat och lurat bakom enskilda moln på himmelen, jag har sneglat på den i smyg och lagt mycket kraft och möda på att locka fram den, i alla fall lite. Den kom fram. Jag har jävlats i mammas trädgårdsland och kastat ogräs, gräs och skit åt helvete. Solen gassar och bränner. Gödsel och lera flög åt alla håll. Det är något härligt med jord, sådär på riktigt och pålitligt. Jag tvivlar på att min dill kommer växa fram efter att jag olyckligt och slarvigt trampat och klivit i min sådd. Nåja, haista paska, man kan inte vara bra på allt. Svalorna har byggt bo i källaren där jag tänkt att lagra körsbärsvinet, det är väl okej, men ändå irriterande. Perkele päskynen sataana. Lennä helvettin (Är det helt okej att fulsvära på finska i en otroligt genomsvensk blogg? Sofie??)

Tack och hej. Ta hand om er.

Längtan bort och hem

Sitter vid köksbordet hemma hos mamma och pappa. Olivgrönt, engelskt rött och trä. Kaffet smakar bra. Har äntligen landat på en plats där jag kan stanna ett tag. Packa om, sortera upp och göra mig redo för att flytta igen. Delar av sommarsverige är gjort. Har bilat från Oslo till Göteborg och sen via Västerås upp i de norrlänska skogarna och slutligen Sundsvall och Sollefteå. Solnedgång, soluppgång, kaffe från dygnsöppna bensinstationer efter vägen. Sundtracket till Chess i högtalarna och inga älgar eller grävlingar.

Här hemma är allt som vanligt, frustationen växer i takt med att jag traskar runt i rastlöshet. Jag har otroligt mycket att göra, ta tag i, fixa, ordna upp i, men jag kan bara fårmå mig att klappa på hunden och se lite förstrött i alla flyttkartonger jag har samlat på mig genom åren. Till hösten får jag förhoppningsvis flytta på rinkigt. Jag får om allt går mion väg, börja studera igen och ha ytterligare 5 år säkrat. Med Guds vilja och lite tur.

Snart är det Roskildefestivalen. Brassestolarna längtar, jag med. Fick besked om att tältet är klart för att sättas upp på de danska slätterna. Ah... I cant wait.

Svär och spottar snus.

Spelar Raymond & Marias "Ingen vill veta var du köpt din tröja". Hörde den på Tilt när jag, Martin och Fredrik ramlade runt i fredags. Fick ett otroligt feel good-moment och just då var livet ganska perfekt. Helgen var fin, början på veckan likaså. Men det finns inga garantier på att det fina livet ska fortsätta. Resten av veckan har varit en del av ett litet helvete och jag kan inte fokusera. Bara en sak som att man inte får bonus för att man är under uppsägning gör mig galen. De extra timmarna på jobbet och allt arbete är tydligen inte värt något bara för att man ska sluta. Jag är stressad inför en helvetisk helg på jobbet, omotiverad och ledsen. Min leopardsäl har flyttat med till mer säderbelägna breddgrader och det finns ingen hemma som kan hålla om mig. Ibland vill jag vara 5 år. Jag är inte fem och känner ett stark behov att samla ihop mig och skrika GET YOURSELF TOGHETER GIRL till mig själv. Men jag har hört att det är okej att vara ledsen, bara man blir glad igen. Och det planerar jag att bli, ganska snart.

RSS 2.0