mmm


Sunday tram

Oh, nice free tram ride. Perfect.

fiiiintIdag är min blogg en modeblogg. Det är den inte ofta (läs aldrig). Carin Wester gör fantastiska kläder som jag råkar tycka om väldigt mycket. Ge mig. www.carinwester.comOver and out.

MingelvingelSåhär glad och galen kan man se ut om man ska på Marlboro's releaseparty och dricka för mycket champagne och drunkna i plockmat. Det var det som hände, det är så det ska vara. Jag och räkan trippade iväg för att möta natten tillsammans med pampar från den norska tobaksindustrin. Inga tankar på att stanna uppe hela natten, eller för den delen få förstklassig underhållning av en norsk komiker vars namn jag aldrig la på minnet. Det var det som hände, helt oplanerat, spontant och fantastiskt trefligt. Vi träffade folk vi inte känner och fick höra "Hei, veldig hyggelig at se dere her". Champangen mötte oss i dörren tillsammans med orkestern som spelade i den fantastiska industriromantiska lokalen. Fotografen hade problem med skärpan och vi log ansträngt på den röda mattan. Härligt, jag gjorde blixtsnabbt upp en plan på att ödelägga kameran och kasta minneskortet åt helvete. SÅ blev det inte, jag glömde bort det någonstans mellan vinet och skämtet om skeden.

På en vägg hängde en tavla, ett porträtt på en säl vill jag minnas att det var. Den var död och blodet rann. Vi drack rödtjut och pratade bruttoförtjänst, jag vände ryggen mot sälen och log.

Att min jacka försvann från garderoben tillsammans med mina hemnycklar är en bagatell i sammanhanget. Idag är det torsdag, känns som söndag och jag konstaterar att det är helt okej.

Gud skapade vinet och såg att det var gott.

K

Tack och adjö.

Fy fasen. Nu närmar sig slutet med stormsteg. Varje dag går så fort så jag tappar andan, alla saker som ska göras blir gjorda, men inte längre med en sprudlande glädje. Men dagarna rusar fram, det gör dom. På grund av detta närmade slut känner jag ett ömsesidigt uppbrott mellan mig och arbetsplatsen. Jag vill inte vara där och det behöver inte mig längre. Jag borde kanske lägga om fokus, kasta jobbet ner i prioriteringsavgrunden med en sjujävla kraft och låta det ruttna. Att inte vara behövd är lite smått trist och jobbigt. Men det är onekligen lika trist och jobbigt som oundvikligt och självklart. Jag har ju valt att sluta, jag har själv satt mig i den här situationen, men det gör lika ont att de där viktiga samtalen går till någon annan än till mig och man känner sig mindre och mindre inkluderad.
Men på grund av att denna uppenbara Tisdagsdepression nu finns i mitt liv har jag kokat en fet kanna kaffe och har nu börjat arbetet med att tömma den. Det känns bra. Kaffe är gott.

MIIIISTAAAKE

Se vad som händer när man får tråkigt. Man googlar nya frisyrer och färger och tänker, om jag färgar utväxten hemma så sparar jag massor av pengar hos frisören. Bra plan, kwi, bra plan. Så utan att tänka vidare spatserar jag till närmaste butik med hårfärg, råkar vara Lindex i mitt fall och väljer bland alla blonda nyanser. I påsen hamnade en ask-blond variant. Kall blond. Tufft tänkte jag och gick hem. Nu är jag blåhårig. Sånt händer.

Åh denna onsdag.

Katten sitter i sitt hörn. Trots åtskilliga försök att få hennes uppmärksamhet lyckas jag inte. Det finns inget som kan störa sälen i sitt frekventa letande efter ny musik. Koncentrerat sitter hon med benen i kors och knappar på sin vita mac book. Jag är förbannat rastlös och kan inte komma på en enda vettig aktivitet för kvällen. Pj Harvey spelar den fantastiska "The Words That Maketh Murder" i mina hörlurar och tårna håller takten så gott dom kan. Regnet sköljer bort allt 17 maj's damm och norrmännen har hoppat ur sina folkdräkter i takt med att bakfyllan har lagt sig över landet. Kanske borde man ta tag i allt det där man funderat på att göra länge. Men jag kan inte förmå mig till att sortera garderoben eller rensa avloppet i duschen, vi ska ändå göra allt det där snart, när vi lämnar boet och redet för nya platser och nytt klädkaos. Klädkaoset tycks förfölja mig. Jag tränar istället på att skriva utan att se på tangentbordet. Det kunde gå snabbare, men samtidigt mycket sämre. Finns ingen anledning att träna på något så meningslöst, jag har ju behärskat tekniken ett tag och klarat mig bra med sudd-knappen (ja, så heter det) länge.

Nä, livet går otroligt sakta för stunden. Är det bara en illusion för att jag ska känns mig ytterligare rastlös och seg? Damn you God, vad har jag gjort för att förtjäna det?

Mitt hår lever sitt eget liv på mitt huvud och jag kan inte med ett ton vax hålla det i styr, det växer snabbt och inte neråt som på de flesta personer, utan utåt. Jag ser ut som en fluffig boll och det är föga smickrande med mitt redan runda ansikte. Gud förbannat. Jag ställer mig återigen frågan; Varför har jag ingen briljant frisör i min umgängeskrets? Jag behöver akut hjälp om jag inte ska riskera att bli en 70-årig ungmö.

Skämt å sido, den här dagen skulle kunna raders ur kalendern för evigt. Förutom det faktum att jag faktiskt har varit en fantastisk hemmafru idag och städat, tvättat och läst poesi. Men sånt skulle man faktiskt också kunna leva utan. Det finns ju pigor, dvärgar och slavar till att göra alla de ovanstående sakerna. Att dvärgarna är de som står för poesin behöver knappast nämnas.

Pj Harvey spelar vidare, katten är fortsatt icke-kontaktbar. Livet är underbart.
Over and out.
Krispos - vinguden

I have a Dream


28 Dagar

28 dagar. Körsbärssommaren är snart här, det kan man inte tro när regnet faller från öppen sky utanför fönstret. Smygrökaren har just traskat hem från festen och soffan är intagen, livet är lugnt och jag fortsätter att frustrerat kurera mig från slitenhet och förkylning. 28 dagar är det som är kvar av min vistelse i Oslo och jag tror med säkerhet att jag aldrig kommer bosätta mig här igen. Det känns lite konstigt och trist speciellt dagar som igår, när jag och Toby vandrade Thorvald Mayers gate upp och ner i solen och provsmakade oliver och löste korsord i parken. Oslo är fint. Bra.
Hur som haver, sommaren kommer. Det blir Roskilde, Pajala, Sollefteå, Stockholm, Dalarna och Skåne. Tiden är knapp, men det finns så mycket jag vill hinna med och många jag vill träffa. Sommarlovet startar i Götebog, Chalmers och arkitektproverna.
K

Beauty and the Beast

Klockan är kvart i åtta. Jag insåg just att hela dagen har gått. Jag har legat i feberdrömmar mestadels av dagen, men har nu vaknat upp och uppskattat innebörden av att ha en fantastisk rumskamrat. Pizzabud, hell yeah. Känner att det är lite typiskt att jag alltid blir sjuk när jag är ledig. Trots att jag är ledig och dessutom sjuk ville M att jag skulle åka till jobbet. Brukar få dåligt samvete av att säga nej, men inte den här gången. Helvete heller, jag orkar ju knappt duscha. Nu ska jag se på alla disneyfilmer jag råkar ha på hårddisken, först ut Beauty and the Beast.

Förkyld

Mycket snor.

ValborgsdrömmarRSS 2.0