Rymmningslust i vintermörkret.

Denna veckas idiotprojekt* i skolan triggar min rymmningsnerv. En helg i Rom? Bratislava? Malaga?

* Övningar i empati. Hus och hem. Konkretisera det okonkritiserbara. Gör en modell på det. Va? Nej.

Helgplaner? Rom? Bratislava? Malaga? Någon?

Söndagsmysigheter

För er som undrar.
Frukost med Grape-juice.
Morgonpromenad och morgontidning.
Mysfika med underbara Julia och hennes Fredrik på Möllevångstorget. Dimmigt väder. Gott kaffe.
Pajbak. Broccoli. Fint.
Tända ljus och svt-play.

Förövrigt. Längtar norrut. Längtar efter julen. Snön och kardemummakaffet. Lacka paket och skriva julklappsrim. Iår ska dom vara extra långa, fyra verser minst.

Jag måste bli musikalisk, det finns en visa som behöver komma ut. Det finns saker som behöver sägas...

Matlagning

Det är KUL att laga mat. NOT.

Kroki

Snabba krokiskisser. Längre tid och sen snabbt igen. Varför tvingas vi inte att ha krokilektioner oftare. Gösses vad bra det är. Hur bra det blir spelar mindre roll. Mer naket. 


Köpenhamn

Det blev en helg i Köpenhamn. Underbara stad. Ingen Fader Frost på Tivoli's julmarknad men dock dålig film, whisky och långpromenad. Fint liv.

Referenserna avbetade. Löven prasslade. Ingen vila efter Berlin, men det gör mig ingenting. De bitterljuva samtalen avlöste varandra och kaffet var svagt. Sådär härligt höstligt. Skavsår. Biografen som utgav sig för att vara Nordens största visade bara en film på lördagkvällen. Margarita och öl klockan 14.00, Carlsbergs bryggerier, Thåström, rök. Köpenhamn.

Auf Wiedersehen Berlin

Det är grått. Den perfekta staden på hösten. Det är musik och konst. Det är dåligt kaffe, hård sten och betong.
Suicide cirkus vid Warschauer Straße. Det var svettigt. Vi drack Vodka/Club Mate för 25kr.


Vi hittade en katt när vinden blåste kallt och vi inte var redo att gå hem. Stället på Tor Straße hade även världens godaste burgare fick vi veta från en mystisk barägare.


Vi tittade på arkitektur också. Hus, broar och torn (nivet). Nina gick, vi sprang. Det var sol.
Getter på Berlin Zoo. Tydligen bor också djuren i hus. Jävligt fel. Vi gick illamående därifrån för att studera en kyrka och sedan dricka varm choklad.
Sen var vi här. I riksdagshuset. Där kostade en liten kopp svart kaffe 4.80 Euro.
Ah Berlin. På återseende.

Kära Dagbok

Kära dagbok.
Många långa dagar och nätter har glidit förbi sedan jag sist skrev.

Kanske för att inget ämne har varit värt att nämnas. Tiden har fyllts av diverse skolrelaterade ting och tang. Vi har byggt en hängbro, målat akvarell och ja... väntat. Väntat på att Berlinresan ska komma flygande. Väntat på att limmet ska torka. Väntat på det man alltid väntar på, typ grönare gräs och bättre tider. Min syster har flygit vilse och hamnat på den skånska landsbygden. Kul tyckte jag. Långt till stan tyckte hon.

Annars kan man bara be till gud att en fin lägenhet i Lund vill bli min. Med inflyttning 1 februari ungefär. Malmö fungerar också.

På lördag rullar minibussen mot Berlin. Vad ska vi göra där? Dricka öl och titta på intressant arkitektur. Skissa lite i en fin bok, motiv som husknutar och takfötter alla dess former. Finns säkert sämre ställen att lägga några dagars studietid på.

Återkommer om 10 dagar eller så. Då händer det saker på internet.

RSS 2.0