Mässing.


Domkyrkoforum i Lund Bild

Modulorbeat Ambitious/Golden workshop Münster, Tyskland. Bild

Vad händer? Slående likt kan man tycka. Dock varken till skala eller interiört. Men det är något med mässing i kontrast till en medeltida stadskärna.

Semestertider

Så fort diverse projekt i skolan är avklarade, presenterade och inlämnade ligger en skrikande tomhet kvar i luften. Man går runt i lägenheten, kokar kaffe som man sedan inte dricker, tar en promenad och försöker aktivera sig. Samtidigt som man borde ringa vänner, se på nyheterna, träna, laga mat och göra allt det där man missar när man spenderar all tid i skolan, så orkar man inte heller ta itu med det där livet. Resterna av inspiration och kreativitet ligger och lurar, man vill ha ett nytt projekt att ta itu med. Man vill fortsätta spendera tid i skolan, samtidigt som det sista man vill är att vara i där.

I Fredags hade vi våravslutning och finsittning på skolan. Minnena av att det var jag som brukade engagera sånt förut gjorde att kvällen blev ännu bättre. Alla var fina och på något konstigt (arkitektigt) vis färgkodade. En sista efterfest i ateljen som vi känner den med vin på taket och dans bland gipsrester och kartongmodeller avslutades med en cykeltur hem i gryningen. Återigen kan jag konstatera att jag älskar gryningsljuset.

Imorgon avslutar vi terminen med vårutställning och mingel. Syrran flyger ner och tar del av spektaklet tack vare ett malmömöte hon har. Det blir fint med en extra skolavsluning, säga hejdå för sommaren och dricka en drink.

Mest ändå ser jag mest fram emot att släpa med mig syrran till Ina på tisdag kväll. Sitta i den vackra trädgården och dricka vin i goda vänners lag. Sedan väntar kallare vindar, städ och hemresa, uppresa och sommarsverige.


Man blir nästan semtimental. Jag skyller det på allt annat än min uppväxt.
Ta hand om er.
K

Sommarväme och soleksem

Det är sommar. Köpt nya skor. Legat i gräset på Vildis och läst bok och snackat skit. Printat ut planscherna inför presentationen och köpt biljetter noröver. Solen lyser och min hud är inte van, det betyder soleksem på öronen. På fredag är det sommarfest, eller snarare vårfårfiolfest med klänning och blommor i håret. Fint. Sen väntas ritsalsstädning och röjning innan jag hoppar på första bästa tåg mot stockholm.

Sommarnatt

Tänkte bara meddela att det är sommar. Varm och ljus sommargryning på cykeln hem. Daggigt och krispigt. Man plockar (stjäl?!) syrener, för att dom är så fina och luktar så gott. Sen har man dom hemma. Dom är alldeles för många. Det gör ingenting. Hela mitt rum luktar syrenblom och jag är sådär galet lycklig som man bara kan vara klockan fem på morgonen.

Tillbaka

Vi sitter vid varsitt ritbord i vårt rum på arkitektskolan. P3 Dokumentär och P1 Kulturradion kör program efter program. Med jämna mellanrum tar vi påtår i de vita pappemuggarna, max fyra kan man ta innan muggen ödeläggs. Man småpratar med sig själv ibland, svär och för någon kort diskusion om diverse detaljlösningar med skisspappret. Man äter Felix paj från frysdisken till lunch och middag, för vem hinner laga mat nu för tiden? Ryktet går om att man kokar pasta direkt i vattenkokaren i Atelje Z, men det hinner man inte reflektera över med någon större inlevelse. Ibland tejpar man upp planlösningar i skala 1:1 på golvet och sätter sig där bland tejpen och funderar. För att få plats att tänka skyfflar man allt som oftast ner högar med material (skisser, modeller, kartongbitar, ståltråd, gafflar, matlådor, platsfilm, pennor, linaler, materialprover) på golvet. Man hör Nina i huvudet: Tänk på din ritbordshygien!

Sakta men säkert börjar saker och ting falla på plats och projektet blir klarare och klarare i takt med att kaoset i rummet ökar. Man svär mindre och mindre över planlösningar och rörelsemönster. Man svär mer och mer över dåliga fiberspetspennor, långsamma reneringar och tidsbrist. Men i det stora hela så svär man inte så mycket alls, det är faktiskt otroligt kul och fantastiskt spännande. Roligast är det på kvällen, när vinet har tagit kaffets plats och mörkret lagt sig utanför fönstret.

Glad.

Stina

Ritbordskaos.


Här befinner jag mig en vecka till. Mitt i det kreativa kaoset och planlösningsträsket.
Ses sen, ta hand om er.

K

SommarlovshjärnanNej. Skola. Nej. Nej. Nej. Vill inte.

Måste jag rita det här huset? Måste jag göra fina illustrationer, skriva informativa texter och rita perfekta ritningar? Måste jag ha underbara materialval, komma på fiffiga planlösningar och spännande koncept? Finns det en chans att jag kan hoppa över att bygga modeller, analysera kontexten och sätta ihop en snygg presentation? Kan jag få stanna hemma och måla resten av terminen?


Sen när säger man...

...ballen när man menar balkongen?

Annars har helgen gått i Galenskaparna och After Shaves tecken. Utgång i fredags med Galenskaparna-medley på väg hem. Middag hos M igår med den här i bakhuvudet:Fina saker. God mat och gott sällskap också, det måste man erkänna.
Annars... vill jag bara ha sommar och norrland. Fast det hade varit trevligt om jag kunde ha en vecka i Lund innan jag far norrut, för då kunde Francesco kommit hit från Italien och craschat på min soffa.

Popunongogvroridodnoninongog

Äror soså totrorötot popå poprorojojekoktotetot i soskokololanon atottot jojagog momåsostote soskrorivova dodetot popå rorövovarorsospoproråkok. Dodetot gogåror heloltot enonkokeloltot åtot helolvovetote. Fofyrora helola dodgogaror kokvovaror ococh jojagog soskoka bobörorjoja omom. FOFEDODTOT.

Kokulol momedod soskokisossosmomododelollol.
Mominondodrore kokulol momedod oinontotelolloligogenontota kokmommomenontotaroreror.
Inongogenon loledodigoghetot - Soskokololanon helola helolgogenon.

AHWWH


King Edward. Akryl på duk. 40x40

Det blev en potatis. Pågående projekt. Det kommer sluta illa, det kan jag lova er.


Söndagen den 6 maj.

Enligt säkra källor har det snöat i Norrland. Enligt lika säkra källor kan man titta på stjärnorna här vid 22-tiden. I samma delar av Norrland behöver man inte tända lamporna inne vid samma tid. Där är det ljust och kallt. Här är det varmt och vår. Jag blir alltid lika fascinerad av ljuset. Men här är det ljust om dagarna och det får duga. En cykeltur ut på ängarna är bra för att känna sig ledig och fri. Novellsamlingen Spelreglerna av Jonas Karlsson fick följa med. (Läs den, bra bra bra).Hej


Ganska, ganska najs.

Ganska najs 1.   Ibland vill jag ha tid till att konstruera och rita sånt här.
Ganska najs 2.   Det är shorts och linne väder. Jag har solat i bikini på balkongen.
Ganska najs 3.   Mellanfest hos M på Valborg. Fuldans, sopntanskedning och popcorn.
Ganska najs 4.   Avokado.
Ganska najs 5.   Soundtracket till musikalen Hair.
Ganska najs 6.   Renbäddad säng.
Ganska najs 7.   Lugn vecka med utrymme för kreativitet & idé.
Ganska najs 8.   En månad kvar till sommarlov, jäklar vad kul det ska bli med jobb!
Ganska najs 9.   Haruki Murakamis trilogi 1Q84.
Ganska najs 10. Helgens pajbak med M. Mojitos & spontandans
RSS 2.0