Sådär ja. Vol 2


Sådärja.

Blev blond. Klippte lite. Sånt händer.

Det var en gång...

... en flicka som satt ensam i lägenheten en kväll ett par dagar efter julafton. Hon hade ätit alldeles för mycket godis och mådde sinnessjukt illa. Flickan hette Kristina och önskade sig mest av allt en ponny i julklapp. Hon fick ingen ponny av sin elaka familj så hon blev ledsen. Karman kom efter några timmar och bet henne i benen, man ska nämligen vara glad att man får något alls. Kristina insåg att man kan inte vara ledsen och besviken över sådant. Hon förstod också innerst inne att man inte kan ha en ponny i en liten lägenhet på andra våningen.

AAHHH, jag har tråkigt. Rädda mig!

Det underbara jul-inlägget

Snön gnistrar på hustaken på Steenstrupsgate. Jag vet inte helt säkert, men jag anar. Jag ligger nämligen djupt nerbäddad i sängen och borde sova. Ett barn som jag borde sova kl 22.00 om hon ska vara pigg och glad 05.00 imorgon när väckaren ringer med en gräsig signal som får djävulen själv att darra. Jag darrar inte, men jag längtar inte heller. Imorgon är det söndag. Söndag. Sista veckan på Frogner och med Dream Team. Jag kan inte säga att jag gråter. Jag skrattar inte heller och jag är verkligen inte glad. Men när tåget går så är det bara att hoppa på.
Julfrid råder i lägenheten. Frid är det i alla fall. Hoho, tomt. Ingen hemma. Bara jag och dammet.
Julaftonen inleddes i alla fall med jobb. Otroligt och förvånadsvärt trevligt på jobbet. Perfekt väder, perfekta kunder. Dagen fortsatte med jul hos Johanna. Svenskt julbord och Kalle Anka på danska. Fina klappar och fint sällskap. Johanna fungerade fint som stand-in-familj och är nu klassificerad Oslosyster.
Om jag somnar nu får jag 6h sömn. Jag tror det räcker med fyra inatt. Herregud, man mår inte bra av att sova för mycket heller. Man måste prioritera rätt.
För övrigt hoppas jag på att få följa med till Indien i sommar. (Snälla, söta, bästa Anders, ta mig med!)
K

Fröken Nygård tycker och tänker igen.

Nu tänkte jag skriva ett fint inlägg om julefrid och andra fina saker. Men jag ändrade mig och lägger istället upp klippet VM I CURLING med galenskaparna och ett fint försök att referera ett samtal på jobbet. Varsågoda.


Mannen med stor näsa - "Kan jag få 200g Vindalo?"
Jag - "Självklart" (Rabblade och något standardiserat om dricka och uppvärmning, vilket är ointressant)
Mannen med stor näsa - "Har du... apotektvarer også?"
Jag - Ja, vad vill du ha?
Mannen med stor näsa - "Ibux och Paracet, en av vardera"
Jag - "Varsågod" (Typ)
Mannen med stor näsa - "Tack" (Typ) "Har du... kondomer... også?"
Jag - (Ler stort och kastar fram två paket på disken) "Yes"
Mannen med stor näsa - (Tittar på mig) "Vilken typ är bäst, och vad är skillanden?"
Jag - "Eh...?"
Mannen med stor näsa - "Ehhhh..."
Jag - "Jag är ingen expert på kondomer, dessvärre..." (Försöker se snäll ut)
Mannen med stor näsa - "Är du inte?"
Jag - "Nej."
Mannen med stor näsa - "Jag tar tre paket"
Jag - Vilken sort vill du ha?
Mannen med stor näsa - (Funderar och pekar på den ena sorten, vaddetnuvar)
Jag - "OK" (Råkar se datomärkningen och inser att de är hiskeligt gamla) "Dom får du inte"
Mannen med stor näsa - Ehh...?

Jag har fruktansvärt kul på jobbet ibland.


Vinylmåndag

Det är något speciellt med att sitta i köket och spela gamla skivor från mammas och pappas skivsamling. Jag vet inte hur många gånger det har sagts och jag vet hur löjligt det låter. Men det ska vara vinyl. Det är känsla. Elden från kaminen knastrar ikapp med en repig Cat Stevens platta och jag myser trots en gnagande huvudvärk.


Jag bakar cheesecake med pepparkaksbotten och lingontopping. It's gonna be awesome.

Julen stryker i faggorna

Det är den 19 december idag. Det är fjärde advent och det är obligatoriskt med stickad kofta och vinglögg. Jag har gett upp det eviga spelandet av julmusik och mår illa av tanken. Befinner mig som brukligt vid köksbordet hemma i Sollefteå. Snön ligger tät och kaffet är på ständig kokning. Kaizers Orchestra har tagit plats i högtalarna på grund av en plötslig felklickning i spellistan.

Det är final i handbolls EM nu, om 8 min börjar det. Sverige mot Norge. Jag ryser av spänning redan innan matchstart. 6 min. Frågar ni mig så tror jag Norge tar hem det, det blir nog lugnast så på fler än en front.

Den svarta labradoren har svidat om till Julhund och är så mallig att man knapp törs titta. Sidenbandet runt halsen är glansigt och rött, och med stora djupt bruna ögon försöker han manipulera till sig en smörgås.

3 min kvar till match. Dags att ta över TV soffan. Jag känner mig som tre år; "Meeeen PAAAAPPAAA, flyyytta diiiig då". Gud förbannat. Mamma plockar upp tomte efter tomte ur sina lådor och utbrister "Men gud vad jag är duktig" efter hon granskat den ena tomten efter den andra. Jag unnar henne det och höjer musiken. Kaizers Orchestra spelar Rullett, min stickade tröja kliar. Det är dags att trycka i sig mer glögg.

God jul

Halvledig

Solen skiner, det är minus fem grader ute och perfekt skidväder. Jag är inomhus. Jag skäms lite, men fötter och händer fryser ikapp med resen av kroppen och säger åt mig att stanna inomhus, bara ett litet tag till. Problemet är bara att jag inte längre har någon bra ursäkt, lägenheten är städad och jag måste ju faktiskt åka till jobbet, eller gå till jobbet för den delen. Känns väl också lite halvkul; JAG ÄR JU LEDIG IDAG. Gud förbannat.
Tobias tog sina längdskidor och drog. Nej, jag är inte alls bitter.

Biljetterna hem är i alla fall bokade och alla ni som vill ha en fruktost-dejt på Sthlm central den 18 mellan 7 och halv 9, vet vart ni har mig. Jag bjuder på en Pressbyrån-bulle.

Ikväll blir det storkok av glögg. Här ska blandas och bryggas, fixas och trixas. Jag och Jonas, byggmästarna, ska ta slag i saken och fria tredje (!) advent på riktigt. Kryddnejlikor och kanelstänger ska flyga genom köket och det kokande guldet ska flöda. Kanske borde man gå på julmarknad, men vem fan bryr sig om dyra marmelader och lusekoftor. Nej men herregud, det är tur man har vettiga saker på sin agenda.

En solskenslördag i Bolle-landet.

Tigern smyger runt snöhögarna på Jernbanetorget, den säger ingenting. Den är helt opartisk när det gäller det här med politiken, världssvälten och aktiefonderna. Det gör den nog rätt i, tänker jag, och försöker fokusera på mitt på väg hem från jobbet långt efter skymning. Min hjärna är trött och känns lika full som Pressbyrån på Örebro Resecentrum. Människor i Örebro kan inte planera och vill gärna stå i 20-meters långa köer två minuter innan bussen går, jag hatar dom. Hur som haver. Nu är de två så kallade helvetes-jävlar-förbannade-veckorna över, alla kurser klarade och överstökade, förutom någon timme ekonomi om jag minns rätt. Även fast det är otroligt kul och inspirerande med kurser + jobb så är de här 85h veckorna slitsamma. Framförallt socialt nedbrytande.

Jag tittar på tigern, den stirrar mig djupt i ögonen. Getterna trippar på vinden och julen är nära. Om en vecka har jag ledigt, jag tar mig, osäkert hur, hem. Hem till Vitmiran, de vida norrlandsvidderna, skidorna och familjen.

Jag och min käraste, vackraste sambo pratade löst om framtiden för några dagar sen, jag minns inte helt när. Jag fick frågan "Men ska du inte flytta permanent till Oslo då?" rakt i ansiktet. Frågan slog över min lilla hjärna som en Tsunami och rörde runt ordentligt i rotlösheten och känslorna. Det enda jag kunde tänka var; "Varför inte?", men jag svarande något obegripligt om norrlandsskogarna. Jobbet går bra, superbra. Jag trivs och mår bra, varför inte?

Mannen i huset mittemot har vaknat och sticker försiktigt ut sin näsa genom det vidöppna fönstret, han har pullover och glasögon, försöker se så där fruktansvärt viktig ut. Han lyckas och jag avundas honom i min svarta fleecejacka och leopardmönstrade harmensbyxor. Mutta herra jumala, osta hirvenbaska.

RSS 2.0