Från 18kvm

Det råder kaos i lägenheten. Det råder kaos.
Vi jobbar sakta mot någon slags ordning. Vika, flytta, packa.
Det är dags att lämna lägenheten och det som varit vårt hem i snart två månader.
Vemod? Nej.
Nästa månad bor vi i ett förhoppningsvis underbart kollektiv för att sedan flytta vidare mot det optimala boendet. Som vi ska hitta. Snart.

Förövrigt har jag träningsvärk både här och där. Det är nog lättare att säga vart jag inte har ont, än vart det svider och bränner. Träningen på Elixia har satt sina spår.

Idag ska jag äntligen på träffa D och snacka skit över kaffekopparna på kaffebrenneriet. Tänk vilken tid det tar att hitta tid att ses ibland. Skärpning nu.

K

Mina damer och herrar...

... Jens Lekman!


Hyppig och blå, Grøn som få

Väderstatus: 21 grader och växlade molnighet

Dagens schema:
1. Vakna - check
2. Duscha - check
3. Träna
4. Valfri aktivitet, ofta inkl kaffe
5. Sova

Gårdagen:

Vi vaknar sent, tar trikk + buss upp till sognsvann med lämpliga hajking utstyr packade i ryggsäcken. Vatten, öl och kanelbullar. Vi traskar ett bra tag genom djungel och snårig skog, upp till Frognerseteren. På vägen äter vi blåbär, trampar i vattenhål, och gör tappra försök att klättra upp i ett träd. Dagen avslutas med "Eternal sunshine of a spotless mind". Bra dag. Vi hann även i allt sus och dus bli medlemmar i Elixia, allt för att bli fit och kunna klättra svarta banan, uppför skulebeget när möjlighet kommer.


Skogs-kos


Tips från klättringsproffs: In med rumpan.


K

Idag.

Ledig.
Moln.
Jag ler och hoppar på cykeln.
Jag dricker kaffe med frk. Stenvall.
Vi planerar vår flytt till England.
Jag får hjärnan full av rökelse.
Pratar med familjen.
Familjen är totalt ointresserad av Blackpoolsplanerna.
Jag inser att min familj inte förstår briljansen.
Träffar Ina och Linn.
Dricker mer kaffe.
Skrattar.Vi lyssnar på Kings of Leon.
Jag postar brev.
Jag känner mig som en god människa.
Det går över.


Hejdå.

Stockholmsmöte

Helgen har spenderats i vad man kan kalla kärlekens tecken. Jag har rest fram och tillbaka till Stockholm och träffat underbara vänner, nya fantastiska människor och min älskade syster. Jag har varit på bröllop, jag har myst i solen och ätit kladdkaka på balkongen. Jag har läst dikter på planet, jag har stressat till flyget. Jag har vandrat Skånegatan ner och upp igen och jag har druckit whiskey med vänner.


Underbart bröllop. Underbara människor.
Ord behövs inte.K

Duty Free

Duty Free shopping. Tax Free. Hund fritt.

Their Sex Life
by A.B. Ammons

One failure on
Top of another.


Dikter är grymma saker, det må jag säga."Nu blåser havets friska vind..."

Jussi Björling får representera ännu en morgon. När kommer denna omtalade svenska sol till Norge?

Nu till dagens fundering. Det är nog ändå dags att byta plattform för bloggen, det är nog dags att byta namn på den med, till något fräsigt. Men problemet är att jag inte rikigt vet till vad jag ska byta. Wordpress är bra har jag hört. För nu ska jag lämna alla välj-din-design-bloggplattformar. Fy. Jag mår lite illa av att tänka på det. Det är inte okej. Alls.

Saken är den, att jag nog måste vara en duktig flicka och skapa något sälv. Sen.

Nu kom jag att tänka på en man som kommer in på jobbet ibland. Han kallar mig Fröken Frida, eller ännu hellre Lilla Fröken Frida. Hm..K

Nattligt nakenbad och fotbollsfinal

Sent men säkert hamnade jag och Ina på en pub med diverse människor, glada och fotbollsgalna. Det var... varmt. Det var svettigt och det var underbart roligt. Stöd sms skickades till både Holland och Spanien, rättvist ska det vara. Men om jag måste erkänna, såhär dagen efter, så hoppades jag nog ändå på Holland. Men... för all del, grattis Spanien, ni spelade bra.

Hur som helst, svettigt var det så vi tog t-banen fulla av adrenalin och kanske vin upp till Sognsvann för bad. Spontannakenbad. Med grus i skorna och med lyckliga hjärtan åkte vi hem igen, hem till Pride and Predjudice. För att sedan somna efter en bråkdel av filmen.Kylling och kondomer


Dagen började med te och regn. Brittiskt. Molnen som låg täta över himlen när jag vaknade har inte brytt sig om att förflytta sig några större sträckor. Dock syns nu bå himmel vid horisonten. Jag gillar regn, jag gillar regn på uteserveringar, tillsammans med kaffe och trevligt sällskap. Och kyllingsalat. Dagen blev sedan nästan ännu bättre när vi hittade till ateljen på Museet för samtidkunst och deras workshop. Mycket tejp, mycket lim och många dinousarier senare stod vårt vackra landskap färdigt att beskådas. Vackert. Glass, Inka-Cola (som är en vidrig blandning mellan sockerdricka och portello, tror vi), och ett samtal om döden senare är vi både mätta och glada.

Det är vad jag kallar en mycket bra söndag. Tack Martin.

Vi hittade också Oslos (antagligen) bästa ställe om man vill ha sex utomhus mitt i stan. Vi vet inte, men det var väl testat, efter vad vi kunde tyda av spåren på marken. Hm.K

I sökande tider

Visning efter visning, höga depositioner och många konkurrenter till lägenheterna. Det är så det verkar stå till på Oslos boendemarknad just nu. Men vad har ändrats från förra året? Ingenting i stort sett. Men ju fler visningar vi verkar gå på desto fler lägenheter är inte aktuella.


Dagens visning

En aning deprimerande. För den lilla enrummaren med sneda golv och noll isolering skulle man ge 8000NOK. 9400SEK. Det är mycket pengar och då är inte internet, värme och el inräknat. Dessutom är det inte direkt centralt heller. Jag tackade artigt nej och gick hem.

Snart jobb, först leta lägenhet, det kanske finns någon pärla där ute!

K

Drömmar om havet


En gång läste jag "Den gamle och havet" av Ernest Hemingway. Den var inte alls bra. För det finns väl inga regler på att man ska gilla klassisk litteratur bara för att den fått priser och berömmelser någon gång av någon förvirrad idiot?
Nej.

Havet är ändå en fin sak att skriva böcker om (även fast Hemingway inte lyckades helt). Ungefär lika fint och bra som att skriva om kärlek. Båda ämnena är djupa och farliga. Att ge sig in i en relation är kanske samma sak som att ge sig ut på djupt vatten? Vem vet, inte jag. Men varför chansa när man kan ge sig ut på lagom djupt vatten i en gummibåt? Men det är väl det som fascinerar och inspirerar människor, de där djupen och myserierna under ytan, det är det som får även de rastlösaste och blindaste människorna att öppna ögonen för bokstäverna. Kanske är det av samma anledning samma ämnen också fungerar väl inom konsten?

Finns det fler ämnen.  Döden kanske. Döden, kärleken och havet. That's it.


K

Puntos de vista


Grünerløkka

Vårt trespråkiga hem.

La mesa, la silla, quarto de bano, cajón, puntos de vista...

Orden finns överallt, på golvet, i taket, på väggarna och dörrarna. Det är dags att lära sig spanska. De spanska fraserna haglar mixade med norksa och svenska. Ett förbannat språkinferno är vad det är. Tänk om man ändå hade lätt för att lära sig språk, en slags fallenhet för grammatik och uttal på främmande språk.

Dagens låt:
Guvenor Andy - Girig.


Snart är det dags för dagens springtur. Hade jag inte haft sällskap hade jag utan tvekan haft den låten i lurarna. Lätt. Sen klockan ett, om inget annat dyker upp ska jag kosa mig med Sommar i P1, denna helt fantastiska radiotradition.

Puss

De lingvistiska fåglarnas flygfärd genom en vaken stad.

Fönster mot Storgata och morgonsol. Sovsvårighterna höll sig inte borta trots godnattsagor och öronproppar. Det var bara för varmt, för mycket tankar igårkväll. Det var fredagkväll och Oslo höll sig vaket långt in på morgontimmarna, vi hade latisfredag och orkade inte ens ta oss dryga 500m till fotbollskväll och trevligt sällskap. Kvällspromenaden förvandlades också snart till film och vattenkrig.

Letar bostad för hösten och vintern, drömmer om det lilla gula huset vid St.Hanshaugen.

Peace.


RSS 2.0