Boris.

Han pratade om konceptutveckling, om design och om hur man stärker ett varumärke. Boris. Jag var såld. Jag hade nästan glömt bort hur mycket jag tycker om de sakerna. Boris pratade om Starbucks, om Deli's Singel Estate Coffee, om färger, form och kaffe. Kombinationen är oslagbar. Jag hade bestämt mig för att hoppa på honom i pausen och prata, kanske få vara med någon dag under hans arbete, men plötsligt var han borta. Helt försvunnen. Jag ångrar bittert att jag gick på toaletten först för att göra mig lite anständig efter 24h arbete och ingen sömn på närmare 36h. Idag jobber jag hemifrån med skiss och modellbygge inför nästa veckas Markedsdagar. Snart ska jag ta en paus för att hitta Boris mail. Jag känner mig som en stalker utan erfarenhet av hur man gör. Men jag vill jobba med honom, en fantastisk Belgare med en fet kunskapsbank och ett underbart arbete.
Track him down.

Ramlar

Det luktar kaffe. Som min vän Ina sa; Inget är bättre än doften av kaffe på morgonen. Det finns nog fler som sagt det, även jag vid upprepade tillfällen. Det är inte ens morgon längre, men kaffedoften sitter i väggarna. Fönstren är uppfällda på vid gavel och blandad, tidvis dålig, R'n'B spelas ur datorns kunde-vara-bättre-högtalare. Jag kan inte förmå mig att koppla in den i förstärkaren. Hur som helst, jag har druckit säkert två liter citronvatten i dag, har hört att det kan vara farligt för kroppen med överdrivet inmundigade av vatten. Något med saltnivån. Jag kan inte hålla mig ifrån det, det är ruskigt varmt. Jag känner mig bohemisk idag. Jag vill bara traska runt och botanisera i butiker med indiska textilier och keramikskapelser från någon annan plats. Jag gör inte ett skit för att förverkliga den viljan, men jag har klätt mig i det mest bohemiska jag hittade i min garderob, önskar bara att inte mina skinnsandaler är sedan länge trasiga och bortkastade. Dessutom är det jobb snart. Jag längtar inte. Jag längtar aldrig till jobbet längre. Det gjorde jag förut, innan jag bestämt mig för att detta är slutet på stegen och jag måste få komma bort. Nu har ambitionsnivån rasat och jag känner ingen vilja att göra ett utomordentligt fint arbete med massor av övertid för ingen lön och ingen uppskattning. Kanske är det det bästa för mig, men jag trilskas varje dag mot min hjärna. "Men jag har ju inget för mig idag, jag kan ju lika gärna gå till jobbet, där finns det alltid saker att ta itu med" No more.

Jag ger upp mitt vattendrickande för en stund och börjar knapra på vindruvor. Vindruvor innehåller säkerligen massor av vatten, det är nog ingen bra idé. Men jag har aldrig varit särskilt smart.


Nu är det Murakami och jag en timme innan jag ska tämja en cykel och dra västerut.
Ikväll exploderar Blå. Be there.

FARRIS BRIS

Måste bortse från mina annars vettiga och sakkunniga (javisst) inlägg och dedikera ett inlägg till FARRIS.
Norges kungliga mineralvatten och svar på svenska Loka och kanske även Ramlösa. Jag har blivit helt beroende av detta onödigt dyra vatten. Åh, det är löjligt gott.

Men. Jag inser ju att detta inlägg blev allt för kort och torrt (fast blött) och jag ska nu dryga ut det med annat skit. Idag har det nämligen varit härlig sommarvärme i Oslo och jag har bränt mig på näsan. Ingen bild finnes. Jag och Ina har kost oss i solen och delat en pils. Det var sjukt värt fastän barn i randiga strumpor och glassiga kinder fanns närvarande. Vi hann diskutera livets egenheter och vändningar och jag kom fram till att jag nog vill ha familj och barn och sånt där, sen någon gång. Den enda detaljen som saknas i min plan är den där mannen som ska torka spyor och handla barnmat, medans jag ägnar mig åt att jobba och måla tavlor. Därför efterlyses nu en man som:
1. Vill bo i en fet industrilokal och är beredd att renovera den till beboeligt stadie.
2. Kan tänka sig att ha två hundar som heter Hassan och Farris.
3. Älskar att laga mat.
4. Gillar att snickra, måla och fixa.
5. Gillar äventyr.
6. Gärna spelar Dylan och soundtracket till Jesus Christ Superstar.
7. Inte kan leva utan tända ljus och blåbärsbullar.
8. Vill göra varje dag till ett äventyr.
Komsi kom.

Det smakar jord.

Det smakar jord av vattnet i kranen. Jag bor i världens bästa land (enligt de vars åsikter betyder något) och jag har en ledig fredag. En ledig helg om jag ska bli hacket mer precis. Jag har inga storslagna planer det känns tomt och skönt. Tids nog kommer tiden fyllas av åtaganden och måsten. Tråkigt när det händer, men man får inte fokusera på det där trista och jobbiga. Jag kan i alla fall dra en slutsats, jag jobbar bra i stress och panik. Kaoset som har funnits i min hjärna och i lägenheten här borta. Man kan säga att tillvaron har filtrerats och från stress och kreativ panik finns nu bara kreativiteten kvar. Jag låter pennor, papper och pannåer ligga lättillgängligt. Proverna är inskickade och nu kan man bara hoppas på att alla andra som söker är missanpassade varelser med ingen känsla för färg och form.
Men att jag aldrig lär mig. Jag sitter uppe hela kvällen och natten innan inlämning och mår illa av ångest. Men så är jag ändå alltid klar i tid. Snyggt, paketerat och iväg skickat. I tid. Igen. Men känner fortfarande resultatet av sistaminutenfixandet. Två nätter - 6h sömn. Men med ledig helg, solsken i hjärtat och drömmar att förvandla till mål känner jag mig tillfreds. Det är dags att skrota kranvatten och knäke. Hit med Farris Bris, nu ska vi botanisera bland pistagenötter och sega gubbar.

...

Ur kaos kommer perfektion?

Fucking fabulous.

Ja, det kan hända att min kamera har fått sig en smäll, men det hör inte till saken. Saken är nämligen den att på promenaden hem från jobbet idag gick vi förbi denna underbara arkitektoniska skapelse. Till synes är gatan fylld av gamla vackra hus, med fantastiska fasader och spröjsade fönster. Sen tittar man in i en glugg och möts av denna moderna byggnad, på innergården. Ett mästerverk i kontrasternas tecken minsann. Inspiration på hög nivå. Jag kan skriva i evigheter om min förkärlek till betong, glas och oljat trä, men tänker inte göra det.

Jag är en hopplös liten människa.

Idag tål jag varken solljus eller korkade människor. Bland de sistnämnda inkluderas även jag. Jag är nog den mest korkade människa jag vet om och jag kan i skrivande stund inte leva med mig själv. Skärp dig kvinna! Efter att ha legat vaken hela natten av diverse anledningar känner jag mig mör. Jag behöver min sömn. Om inte för skönheten för att överhuvudtaget kunna använda en bråkdel av min stackars hjärna. Solljuset då? Det kan bara ge sig. Inte för att det egentligen är sol ute, mer ett vitt ljus som tar sig igenom alla moln på ett ytterst obehagligt sätt. Nej fy.
Av de anledningarna har jag bäddat ner mig, dragit ner rullgardinen och hoppas på att en ljus idé ska ta fäste i min kropp. Jag är som de flesta vet om en tappad flicka som inte kommer in på arkitektutbildningen och vet pga det inte vadjag ska hän. Hur som helst så ska proverna www.arkitektprovet.se in den 15 april och jag kommer ingen vart. Försöker desperat proppa in så mycket information och inspiration jag hinner med och hoppas på att något ska fastna på pappret. Än så länge har jag använt 2, skissblock till ingen nytta. Jag svär mest över pusselbiten (en central del i provet) och det faktum att jag inte kommer komma in även om jag är briljant på den första provdelen. Palla stressen i prov-del två.
Så, nu är det slut på gnällandet.
Ha en god afton.

Fiskpinnelördag.


1. Jag har målat mina naglar röda för att fira att jag är ledig. Det ser ut som blod.
2. Leopardsälen spelar 90-tals plattor och är dödstrött.
3. Jag har försökt väcka mina sovande kreativa nerver hela dagen. Jag misslyckades och funderar nu att bli betongborrare när jag blir stor. Jag gillar ju betong.
4. Det är dåligt väder. Jag mår inte sämre av det. Inte egentligen.
5. Igår drack vi för mycket vin och spelade betapet. Det var trevligt fast jag förlorade.
6. Ina har lagat mat åt oss idag. Fiskpinnar och potatis. Det fick mig att tänka på lågstadiet och ångesten över att äta upp allt på tallriken.
7. Jag är ständigt förbannad på min förmåga att aldrig leva upp till mina förväntningar och krav. Idag har jag inte gjort ett skit för att ändra detta faktum.
8. Sälen sover med datorn i knät. Jag får lust att se på Sagan om ringen med någon jag älskar. Som förr.
9. Det står en flaska Blossa glögg på hyllan i köket. Kanske är det dags för en ny påsktradition?
10. Klockan är snart halv 8 och jag är sjukt sugen på kaffe. Jag ska göra något åt det.


Trevlig helg min värld. Har ni inget för er i helgen kan ni alltid:

1. Spana runt på www.big.dk
2. Se på repriser av Kobra på svtplay.se
3. Lyssna på föreläsningar på www.ted.com
4. Baka en kaka och skicka till Oslo.
5. Drömma er bort till en finare värld och bestämma er för att rösta grönt nästa val.

Åja.

Husen från tidigt 1900-tal ligger fina och rena hela vägen från Olaf Ryes Plass till Ringnes Park. Nästan alla. Vi bor i guds glömda hus. Fasaden är helt ödelagd av tags och allmänt klotter. Idag fanns denna fantastiska husväggsundersökning på huset bredvid vårt. Ta det inte fel. Jag älskar klotter och grafitti i dess renaste form, speciellt på vår fantastiska fasad. Fult ska fult ha, har jag hört. Det är som: Här är det okej att tagga och få ut lite aggressioner, men bara på det rosa huset. "okej, spray spray spray" Sen går kidsen hem och äter kanelbullar och känner sig nöjda med sitt farliga och olagliga äventyr. Undersökningen är hur som helst det finaste jag sett på länge! Åh, vad jag älskar folk som gör sånt! Det är konst!

RSS 2.0