Diskussion Intelligens.

Efter dagens redovisning känner jag att jag måste ifrågasätta min intelligens och min överlevnadsinstinkt. Redovisningen började rätt bra, var ändå ganska nöjd med det jag gjort och det jag skrivit. Presentationen var okej-snygg. Visst hade min granskning av Törnrosen Tower (pågående projekt i Malmö) sina uppenbara brister, visst hade jag kunnat jobba många fler timmar med uppgiften och självfallet var det inte på en nivå som jag var stolt över. Men mina tankar gick till alla andra saker jag gjort i skolan och tyckte att den här gången behöver jag inte vara perfekt.

Hur som haver, kritiken kom, inte så farlig som jag stålsatt mig för, men jag kände att det var ju lagom kul att stå och presentera något som jag uppenbarligen inte var nöjd med eller stolt över. Helt plötsligt hör jag mig själv insistera på att få komplettera uppgiften, göra om och rätt. Va? Jaha.

Skeptiska miner från lärare och ännu mer skeptiska miner från medstudenter. Min lilla hjärna hänger inte rikigt med och jag ångrar mig så fort jag förstått vad jag sa. Göra om? Göra rätt? Komplettera?

Så här är vi nu. Jag har självmant bett att få göra om en uppgift i skolan. Jag har aldrig behövt komplettera något, har inga resttentor och inga ritningar som behöver göras om. Så hade jag tänkt fortsätta hela utbildningen. Kanske hade det också fortsatt så om jag inte vore så dum i huvudet. Det som skulle vara en pluggfri helg, ett fridfullt påsklov har nu fallit offer för kompletteringshelvetet. Frivilligt. Vad är nästa steg? Kasta mig med huvudet först ner i skärselden eller strategiskt placera en sten i skon, precis vid hälen, till nästa joggingtur?

K

Förutom att......panika med arkitekturteorin planerar jag att dra till Stockholm på lördag. Planen med stockholmsvisiten är att inte shoppa, om det inte är superbilligt och skitsnyggt, men däremot gå på museum, om det är superbilligt eller gratis, dricka kaffe med fagra flickor och pojkar. Inta Systerns och systerns sambos lägenhet och dricka rödvin och måla en stor tavla till ljudet av ingenting. Läsa en god bok och planera eller ickeplanera den kommande resan till Riga. Sedan. Såklart. Köpa en ros och en flaska Skåne Akvavit (ingen direkt koppling till den goda boken som ska inmundigas) så att jag är klar att möta S när hon anländer.

Ungefär så. Livet är under utveckling.

Skrivpanik.

Jag tänker inte skriva om min uppsatspanik, skrivkramp eller brist på motivation. Jag tänker inte heller skriva om hur det är att vakna till av att spilla skållhett kaffe över hela kroppen och sin vita soffa.

Däremot tänker jag i punktform presentera en perfekt tisdag. Här kommer det.


-  Kaffe.
-  Våffellunch med J. Mer kaffe.
-  Ett litet försök till att skriva artikelkritik. Redigerar bilder istället.
-  Joggingtur i det fantastiska vårvädret.
-  Grillning på balkongen och slippa laga mat. Mellanöl och sol.
-  Springa till Skissernas museum och träffa JÅ och dricka vin och se film.
-  Somna till Stekta Gröna Tomater

Idag ska det bli lika bra. Förutom att jag måste plugga och tvätta soffa.
Peppar med soundtracket från Chess.


Kan inte låta bli.


Jag kan inte låta bli att tycka att dagens Google-doodle (bra ord, ska komma ihåg det till framtida poesigenombrott) är helt fantastiskt fin. Idag firar jag alltså två saker. 1. Mies van der Rohes födelsedag. 2. Godkänd tekniktenta.

Det hela firandet är kankse inte fantastiskt. Ingen tårta till exempel. Men å andra sidan, att fira gamla (döda, ja) duktiga människor känns lite gjort. Det är ju Strindberg-år också, fantastiskt (ironi mina damer och herrar, ironi). Att jag blev godkänd på tentan i byggandsmaterial är faktiskt mer skrämmande än värt att fira.

Snart är det april. Idag ringde L och gjorde mig jätteglad. Imorgon är det Doc Lounge på Skissernas museum.

K

Lördagsdimma

Lördagsdimman kom till följd av en annan dimma. Gårdagens sol var storslagen. Vår balkong är inte den finaste, inte heller den skönaste, den har inte den finaste utsikten och den är inte direkt välstädad. Men igår var den fantastisk. Först kaffe, Red Hot Chili Peppers och arkitekturkritik. Sen vin med J och skitsnack. Solen stekte, bort med filtar och skor.


Kvällsplanen rann ut i sanden, men fångades upp av M och nya planer hoppade upp ur hatten. Det blev rödvin och häng, utgång och trottoarskutt. Planerande av fjällvadring. Vi ska inte ta motorvägen, dock kändes frystorkad bearnaisesås spännande.


Den hemlagade kycklingpizzan kom väl till pass vid tvåtiden.


Nu hänger en fråga i luften. Mer om det en annan gång.

Tar tillbaka

Tar tillbaka allt diverse gnäll jag spytt ut över internet.
Fredag i solen är kanske inte så dumt ändå.
Och allt det där dumma. Det blir mindre, förminskas och försvinner.

Idag är dagen då...

... jag måste påminna mig om och om igen om att livet inte är så förfärligt illa som jag kan tro. Trodde jag. Men efter att ha läst en väns blogg, med rejält bittra inslag, kör jag på och bevisar att inte bloggvärlden behöver vara sådär förbannat hipp och solskensartad hela tiden. Välkommen ut på internet, du sköna ljuva bitterhet.

Så, jag erkänner. Denna fredag är inte okej. Känner mig som knyttet, som ett litet otröstligt barn eller snarare som morran med tandvärk. Det jävligaste kan vara att jag egentligen inte vet vad som är fel. Vad som skapar denna otroliga bitterhet. Kanske är det karma, kanske är det PMS, kanske är jag bara ynklig och inte mognare än en treårig. Kanske har det att göra med att CSN vill att jag ska betala lika mycket som jag får och att jag på grund av detta har sjukt mycket pengaångest. Vilket är löjligt, man har det ändå rätt bra i vissa större perspektiv. Hatar större perspektiv lika mycket som jag hatar att behöva göra en komplex ekonomisk planering för att kunna baka pizza.

Lyssnar på Henrik Hjelts sommarprogram från sommaren 2010.

Sommaren 2012 ska spenderas i Pajala. Kanske för att jag inte tycker om Lund, kanske för att jag vill rymma någonstans långt bort (och det är ungefär så långt jag kommer utan pengar). Mest av allt för att jag fick jobb och inte orkar söka fler.

Ikväll ska vi tydligen ut och dricka öl. Eller så ska vi inte det. Jag kom just fram till att jag inte är med i någon nation och då inte får gå på nation. Vilket med ett realistiskt tankemönster betyder att jag inte alls ska ut och dricka öl.


Vill bara åka till Riga nu.

Solen.


Tanten på Erikshjälpen kallade mig söt.

Efter en såndan här dag finns bara en sak att göra. Måla nakna damer i akvarell.

Sagt och gjort.


Att jag måste köpa en kamera är ett tydligt faktum. Dagen har kommit då jag inte orkar kommentera saken.

Poesi

Fredagens Poetry Slam har infekterat mitt huvud. Kvällen fick mig att tro att det där var något jag kunde göra. Har jag inte tålamod att skriva klart alla de där berättelserna som finns i mitt huvud så kanske, kanske kan jag skriva poesi. Jag letar efter minnen och känslor som kan kombineras och sättas ord på, men jag vet inte, det blir nog inget av det där. Kommer aldrig våga ställa mig på en scen. Men en liten diktsamling har börjat ta fart i ett word-dokumet.

Så heter den. En samling vardagspoesi. Ni får läsa sen.
Än så länge finns där 7 dikter. Lite humor, lite frustration, lite regeringsilska och lite kärlek. Mest hopplöshet och konstighet.

Håll till godo.
Snart ska jag bli briljant.
Stina

En dos dålig kvalitet.Lisa Briljerade på scenen. Conrad gjorde likadant. Vem som vann delfinalen vet man inte. Jag vet inte. Poetry Slam oskulden är tagen, eller i alla fall blivit kysst försiktigt på pannan. När jag väl står på scenen är akten fullbordad. Sen. Kanske. Förhoppningsvis. Anledningen till ovissheten kring finalvinsten är en vacker tös som spelade skivor på Far i Hatten igår. Med snabba steg förflyttade jag mig några kvarter i malmönatten och agerade Den Peppande Kraften vid hennes sida. Tur för henne att ölen var gratis och musiken var fet. Den sedan mycket oklara improvisationssången utanför Moriskan kan mycket väl ifrågasättas så här i dagsljuset.

Dansen till The Clash's underbara Rudie Can't Fail behöver däremot inte diskuteras. Ett helt klart lyckat drag, lite som en rockad, ett förflyttande av uppmärksamhet. Jag är en dansande illisionist och en djärv discodrottning. En otroligt ödmjuk sådan.Stina

FREEEDAAAAG!

Åh, det är så mycket som är bra! Ville bara ha det sagt. Så jag kommer ihåg det sen.
Det är fredag. Det är poetry slam. Det är musik på far i hatten. Det är sol, det är liv.
OCH. Viktigt: Jag har lyckats göra en omelett som inte sitter fastbränd i stekpannan.
Så, nu var det slut. Slut på detta fantastiskt meningslösa inlägg. Varsågoda. Känn er intelligens stråla och mobba mig gärna för min brist på fantasi vad gäller bloggande.
Stina

Det ÄR kul att jogga.

Faktiskt. Vinden susar i håret. Den mjuka stigen och det dunkla mörkret ger lika mycket energi som det förrövar en på. För att inte tala om den friska kvällsluften. Med tanke på min otränade kropp trodde jag aldrig att jag skulle tycka att det var så kul. Trodde de första veckorna av motion skulle bli ett helvete, innan hjärtat hänger med och benen känns lättare. Men nej. Kul kul kul! Halvmilen är fixad, nu står tempoökning på schemat och klockan ska med till nästa runda, innan vi ger oss på milen. Snart förhoppningsvis. Tycker fortfarande lite synd om M som får agera personlig tränare och skuttar snällt vid min sida i väntan på att jag ska komma iform för de längre sträckorna.
Allt hade varit perfekt om jag hade haft ett par löpartights som inte tenderar att hasa sig längre och länge ner för varje mödosamt steg och hopp. Kanske dags för ett par nya. De jag har nu är säkerligen sex år gamla. Men glädjer mig åt de fina rosa skorna.
Hur som haver. Lider av extrem kreativ abstinens. Har inte rört vid en pensel på allt för länge. Det kanske man borde ordna upp i helgen. Mellan firandet av St Patricks day, mys med Ina, sommarjobbssökandet och förberedelserna för nästa veckas litteraturstudier.
Ikväll kanske vi tar oss ut till Skryllegården för att sträcka på benen efter en dags läsande och skrivande vid datorn. Kanske.

Det ÄR kul med arkitekturteori.

Jag ska bara lära mig att göra ordentliga anteckningar så jag förstår vad jag förstått.

Söndag 11 mars.

Lägger ner ganska mycket energi på att inte plugga nu.
Nostalgitrippar med Doktor Kosmos, "Jag låg med henne i tjeckoslovakien"

Det uteblivna lördagsstuderandet

Dagen var planerad. Jag skulle vara duktig. Jag skulle vara intellektuell och smart. Jag skulle dricka måttligt med kaffe och kritisera Virtivius teorier. Så blev det inte. Jag är inte förvånad över att det inte blev som planerat, inte egentligen. Saker och ting brukar inte fungera så. Men uppskjutandet av det där duktiga når ibland sin yttersta gräns för vad som är rimligt.

Men med vår i luften finns kanske inte mycket annar att göra, än att ta på sig klackar och kjol. Med sällskap av Markus har nu, många timmar senare ett antal koppar kaffe intagits i gott sällskap av hemmabakt kladdkaka och taco-brunch.

Bruce Springsteen kommer till Roskilde Festivalen i sommar. Även The Cure, Björk och svenska Refused. Linn, om du skulle läsa detta; Vi måste se Refused, vi måste.

I skrivande stund härjar matdöden och matkoman i kroppen. Kanske får de arkitektoniska teorierna vänta till imorgon.


K

Pensionärsstudent.

Pensionärstudent kan betyda att man studerar pensionärer eller att man är en studerande pensionär. De begge sakerna kan säkerligen kombineras, men detta fall är nog både ovanligt och osannolikt. Hur som helst. Jag skulle i dagens läge klassa mig som typ nummer två. En studerande pensionär. Nästan i alla fall. Vad jag vill säga (erkänna?) är kanske att mitt liv är lite pensionärsaktigt dessa dagar. Man börjar oroa sig när man kan nyheterna utantill och när man vet vad som kommer hända imorgon på Gokväll. Den enda trösten är kanske att sambon håller mig sällskap i missären och har matchande träningskläder på joggingsrundan i skogen.

Att skolan är lite seg nu i och med studerandet och reviderandet av de gamla grekernas arkitekturteorier hjälper knappast. Ge mig ett ordentligt och knivigt designproblem att lösa.

Nåja. Jag är egentligen inte så bitter. Det är ju Skavlan ikväll och jag har faktiskt inte en aning om vilka som besöker honom i studion.K

Ja. Jo.

Helgens blyerts.
Do. Not. Ask.

TulpanvårBiljetterna är bokade, boendet är fixat. Om precis en månad befinner vi oss i Riga, detta Mekka för billig baltisk öl och kullerstenslagda medeltida gator. Man kan med fördel lyssna på Winnerbäcks "Kom hem nu". MS Romantica är det ända säkra kortet. Men vi vet ju alla vad det betyder. Hur det än blir och vad som än händer (förhoppningsvis bra och något) ska det bli underbart att träffa denna finska, bittra och livssprudlande kvinna, det har gått för många månader sen våra gropiga, steniga och ishala vägar korsades.

Helgen har varit fin, med systerbesök, A-bar och Klaffbro-kaos. Sen kan man ju fråga sig varför mina och syrrans vindrickande kvällar alltid slutar med sånger och citat ur Stinsen Brinner (filmen alltså). Det är ju en fantastisk film, det är inte det, men har vi inget annat i huvudet efter att klockan slagit 02.00?Nåja, måttligt roligt blev det i söndags. K försvann till tåget vid 9 tiden. Jag försvann till skolan vid 14.00. Det här med att plugga in en hel kurs på en dag är icke att rekommendera. Men tentan gick bra, snabbt och smärtfritt.

Hur som haver. Solen lyser och tulpanerna växer som galningar.
Det är okej.
K

Utmattad och flyttad.

Det här med att backa med släp är inte min grej. Klarade det galant för några år sedan, men talang är tydligen något man växer ifrån. Det hindrade dock inte mig och J att flytta mina sista möbler från Igelösa, denna vackra men dock guds glömda by. Nu är det bara lite saker kvar. Mestadels saker som ska till sopsorteringen och diverse loppisar. Sen ska jag städa. Herregud vad jobbigt det kan vara att flytta.

Ikväll rubbar vi cirklarna på SSK.

Cheers.

RSS 2.0