björnvittring, kanelbullar & sommarnätter
Pink Floyd - High hopes

Dagen kickstartade med en lång skogspromenad, upp för ett berg, ner för ett berg. Björnspår i sanden. Skavsår på hälen. Vinden i ryggen och solen i ansiktet. Härligt. Jag väckte scouten inom mig och ville packa väskan för fjälltoppsäventyr. Det har gått över nu, nu när jag sitter vid köksbordet och dricker kaffe med mjölk och äter nybakade kanelbullar.

Det är sista maj idag. Våren har på något konstigt vis flygit fram, mot alla odds. Snart är det dags att packa ryggsäcken och flyga mot Norge och Oslo. Det kommer inte få plats något i ryggsäcken och rumskamraten har gjort klart för mig att hon inte tänker sova i resväskan. Synd. Vad göra?

Men närmast är det provdagarna i Umeå som väntar och gnager i min hjärna. Tänk om jag får hjärnfel och inte lyckas briljera till mig en plats på arkitektskolan? Och... tänk om jag kommer in? Då blir det 5år plugg. YEEY! (på rikigt)


Nu, tillbaka till naturen. aaahhw 

K

Sommarregn och syskonkärlek

Det regnar ute. Det luktar sommar. Träden är som finast och jag hoppar med paljettskor i vattenpölarna, vem bryr sig om blöta fötter nu när det är sommar?

Igår var det examensshow och slutproduktion för esteterna på Gudlav Bilderskolan. Brorsan briljerade i sång och gitarr och en stolt storasyster klarade sig med svårigheter från att sprida mascara över kameralinsen. Grymt bra var det.

Annars, ja, vad sker? Jag fortsätter struggla med böcker och diverse snickeriprojekt. Bygger bland annat hyllor åt alla mina pocketböcker som ligger överallt och skräpar. Lagar tänder och tapetserar om, bygger poolterass och målar knutbrädor. Dricker öl och längtar till Oslos gator. Ser fram emot helgen, den ska firas med pompa och ståt! Av vilken anledning? Ingen särskild, det blir regn. Ska passa på att njuta.


K


Cykeldag


Ska man på cykelsemester i det soliga Spanien så kanske man ska träna lite också. Med det i tanken tog jag mig an 4milaren med glädje. Men man ska inte överdriva. Jag lyxade med lunchpaus med J och fancycykling med kjol och solglajjor. Trevligt var det, sommar är det.

Tänk vad trött jag är på att fjant-resa. En tur till Stockholm dit och en tur hit och dit. Det håller inte i längden. Snart blir det i alla fall en tripp igen, om inte annat är det ett bra sätt att faktiskt läsa den där boken som jag så länge tänkt läsa under tågtimmarna.

Flytten mot Oslo närmar sig med stormsteg, och det är med blandade känslor jag tar steget. Det ska bli underbart att komma ner och tillbaka igen, men känns osäkert med jobbet eller snarare bristen på jobb. Som mitt horoskop sa idag (nej, jag läser fan aldrig horoskop..) : "Du har just nu en lättsam inställning till livet." Japp. Att jag har.

Igår jobbade jag som kaminmonteringsassistent och jag tjänade en hacka. Jag hade också nöjet att köra förbi skylten (som jag misslyckades med att fota) med texten: "Kör sakta - det är dyrt med grus". Den var fin och ordentligt målad och satt på en tall längs grusvägen. Bra initiativ tycker jag.

Boktips: Fredrik Härén  - Bli en vinnare i den globala världen

Bra bok. Har man hört hans föreläsning från kunskapens dag, är den både upprepande OCH kompletterande. Hur som helst är det ett provokativt och intressant budskap. läs den. Eller (åtminstone) lyssna här:Tack och hej!

Härliga måndagar!Föreläsningstips. www.ted.com har massvis med superföreläsare med bra idéer. Den här föreläsningen ger vatten på kvarnen åt talesättet: välj dina vänner. Är det ett talesätt förresten? Sak samma.I helgen fick jag upp ögonen för två saker:
1. Jag tycker tydligen om män med skepparkrans.
2. Män med skepparkransar är obtliga romantiker.

Det romantiska tjafset går fet-bort. Det hela är alltså okombinerbart men dock baserat svaga på empiriska studier.och nu... har jag inget mer att tillägga.Morgonsnö i maj.

Idag var det snö när jag klev upp. Snö. Nu. Jaha.

Biljetterna till Gotland är klara och utskrivna. Det ska bli regn och vattenpipan får därmed stanna hemma. Det gör ingenting. Jag tar med mig ett paraply istället och hoppas på att det inte behövs sen.

Nu på med joggingskorna för att ta med vovven på långpromenad med winnerbäck i lurarna. Gråvita skyar - tandläkarväder. Senare gymmet och ett ordentligt konditionspass, har sjuk träningsvärk sen igår när jag lekte hulken med skivstång och kickboxing. Vårruset som jag skulle springa i Sthlm är ändrat till Sundsvall, förlåt bästa Linda, måste spara pengar. Med den ändringen är även datumet förflyttat till 25 maj från 1 juni. Så det är bäst att hålla igång!

hejhopp.

Islossning

Snart är det dags för premiärdopp i poolen. Isen har (nästan) smält. Det gäller att vara först. Jag vet inte varför, men jag vill vinna familjens tävling. Jag brukar vinna, det ligger nog ingen vidare prestige i det.

Dagens filmtips:  

4/5 Paintstjärnor

Fin. Bra. Vacker. Fantastisk. Vem vill inte bo i en cirkusvagn? Jag ska bygga en egen.

Valborgskänningar

Denna underbara helg! Vin, film, vänner, familj, spontanfest med spetsblus och broccolipaj. Me like.

Till helgen bär det av till Gotland! Det ska bli fantastiskt roligt att springa runt med glada goda vänner på klipporna. Dricka Chardonnay och plocka maskrosor. Det värsta är bara att det ska bli kallt. 0 grader. Jag och Mrs Flarkie ska tälta. Jag ska ta med mig en tjock sovsäck. Och jäger.
RSS 2.0