Somhemmafastannorlunda

Systerhelg. Söndagshäng. Ny atelje. Gymkort. Ny lampa från nyfunnen loppis. Ariman. Kaffe. Grönsakshandlaren. Sol. Plommonträd. Lägenhetsångest. Färg. New Girl. Garderobskaos. Poetry Slam. Röda naglar. Mysonsdag.

Dagens hetsmålning


Fingermålning. Akryl, kollage, tusch. 30x30.
 

Snälla

Snälla någon, fixa en biljett och bär mig in på tåget. Lund. Jag vill inte dit. Vill inte tillbaka hem, varför? Dagen måste komma, snart börjar höstterminen. BAH.

Varför har ingen berättat...

att idag är en sjukt bra dag att vara bakfull på. Härmed är den 22 augusti EN SKRÄPDAG FÖR ALLA.
 
Igår var en fin dag på många sätt. Maxad nästan. Heldag på moderna museet med mig själv. Träffade en gammal bekant. Soppa och vitvin med systeryster. Ölhäng med Elin. Blev kallad Xena the warrior princess, herregösses. (Note: Måste slopa läder-outfiten.) 
 
 
 
 

Snart. Verklighet. Vardag.

Jag tycker om Stockholm. Jag tycker om att åka tvärbanan mellan in syster Traneberg och mina underbara vänner i Årsta. Jag tycker om att halsa champagne på en klippa i skärgården, osminkad och halvfet. Jag gillar vattnet, jag gillar att det finns så mycket att göra att man inte hinner med. Jag älskar att sitta på cafe ensam i Stockholm lika mycket som jag älskar att jag aldrig är ensam här.
 
Men. Snart lämnar jag huvudstaden och åker ner till Lund. Mycket energi i luften nu.
Först inväntar jag nervöst svar från en praktikplats jag sökt. Hoppas jag får möjligheten - då kommer jag tycka om stockholm så mycket att jag lämnar Skåne därhän.
 
Stina

Nästa steg.

Det är sommar. Fortfarande är vi mitt i den sista av våra sommarmånader, 13 augusti. Jag blir smått stressad av att nu, nu ska hela hösten planeras, struktureras och färgsättas. Vilken färg är het i höst? Hur har jag det med höstjacka och är den i rätt modell? Borde jag färga håret, byta kuddfodral eller kanske till och med börja med en ny hobby?
 
Ja, ja, ja. Och ja. Jag kommer göra allt det där. Fundera på det alltså. Men här byts inga hårfärger, höstjackor eller kuddfodral. Mest på grund av en trytande studentekonomi och slantar som ständigt lyser med sin frånvaro. Däremot ska nya aktiviteter in på schemat. Förutom att (ett efterlängtat) nytt år på arkitektskolan inleds är jag mer än sjukt sugen på att börja boxas med Mästerkatten Ina och äntligen börja dansa Lindy Hop.
 
Men allt det där, det tar vi sen. Det är ju sommar fortfarande!, ser ni inte det modemakare och färgfantaster? Jag har på mig en vit blommig klänning, bara för att, och dricker kaffe på balkongen ur syrrans snygga Mon Amie koppar. Sommar i p1.
 
 
Stina
 
 
(Den vanliga sommarångesten har tillfälligt raderats av ett stycke SommarStockholm. Att le på joggingrundan har för mig varit främmande fram tills imorse)

Krakel Spektakel köper en klubba

Jag har fastnat i ett nytt beroende. Eller bytt ett beroende mot ett annat kan man säga. Hur som helst. Jag kan inte hålla mig borta från tradera.com. Jag sitter och spontanlägger bud efter bud på det ena värdelösa föremålet efter det andra. Saker jag vill ha eller saker jag tycker andra behöver. Två exemplar av (TVÅ!?) Krakel Spektakel köper en klubba av Lennart Hellsing (illustrationer av Stig Lindberg). Vi minns den alla. En sockerskål till mammas Arabia servis Ali. Har i ren despreation lagt bud på tre snarlika Bumling-lampor, fantastikt fina, men behöver jag tre stycken?
 
Det hela började kanske med att jag börjat leta efter mer eller mindre slitna delar av servisen Adam (Stig Lindberg, Gustavsbeg). Jag fick en kaffekopp av min mormor tidigare och har nu hela (!) två fat och en kopp. Kan man bli nyförälskad i porslin så har jag blivit det nu. Men förbannat vad alla har blivit det helt plötsligt. Svårt, mycket knepigt. Om det nu är trilskligt att få tag i Adam så har jag funnit att om man vill lägga vantarna på makan, servisen Eva får man jäklar ligga i, eller alternativt tömma sparkontot. Har ett Eva-fat och ja...
 
Kan tilläggas att alla norrbottens loppisar är granskade, genomsökta och slitade på fina saker. Snart reser jag söderut. Se upp alla ilskna loppistanter och överprissättande farbröder!
 
   

Norrbottensvyer - en sista jäkla glimt.

 

RSS 2.0