Slut

Första projektet är avklarat. Det otroligt komplexa, konstiga och smutsiga projektet Monolith and Counterpoint har haft satt sin sista potatis i mitt land. Done. Finito. Slut. Det hela avslutades med mingel och vernissage, som brukligt på arkitektskolan.
Tycka vad man vill om projektet, och tro mig det gör man, men det har nog varit lärorikt på många sätt. Kanske inte på de sätt som var tänkt, men dock lärorikt.
Imorgon åker vi äntligen till Stockholm. Hoppas fröken O från Samåkning.se är snäll.

Vad händer på KTH?

Det är en fråga man ställer sig på SVTs Kulturnyheterna. Vad gör dom på arkitektutbildningen på KTH?
Jag undrar också.

Läs här
Se här

Efter bara några veckor på arkitekturutbildningen på LTH kan jag bara säga att jag är glad att vara här. I Lund. Nya lokaler, underbara männniskor, bra lärare och inspirerande utbildning. Jag kan bara hoppas att kraven är rätt, att pedagogiken finns där och att vi lär oss de yrke som praktiseras på kontor världen över. För tidigt att säga, men känslan är bra.

Fin höst.

Idag har det skånska omöjliga vädret överraskat mig. Värmen har slagit mig i ansiktet och lunchen har ätits utomhus. Svampsoppa, det passar sådär jävligt bra till det röd/gul/orange landskapet. Som på film, nivet.

I helgen rullar jag och silverpilen (med bihang) norröver. Mot den kungliga huvudstaden och dess underbara människor. Underbara människor och korthelger passar förövrigt inte alls ihop. Om allt går som planerat så kommer helgen gå i dramatikens tecken. Svårt, konstnärligt och jävligt pretentiöst ska det vara. Helst totalt obegripligt också. Dionysos hetsar och lockar oss med en guldkantad karaff. Teater, mina damer och herrar, teater! Guld och siden på kungliga operan.

Hur som helst. Som följd av bra kritik på dagens Rewiew i skolan tog vi tidig kväll och lämnade ateljen redan vid fem-tiden. I veckan vankas whiskey, de röda löven faller och på fredag entrar vi E4an Norr.

Let the lagend of the Clay Monster live. Hatten av.

The Clash. Onsdag.

Monolith and counterpoints.
För att försöka presentera något seriöst har jag med vilje utelämnat the clay monster.
Idag är Skåne grått. Och kallt.
I morgon är det fint.

Gevalia

Jag hade inget paket Gevalia hemma. Trots det fick jag oväntat besök. Både av M och av bärgningsbilen.

Sivergetingens varningslampor blinkade hysteriskt. Motorn dog sekunden efter. STOP. Stanna. Bensinen lekte krig under karossen och asfalten färgades svart. Åfan. Vad gör man? Kollar lite under bilen, konstaterar att det är blött. Öppnar huven och kollar oljenivån. Den är okej. Sen ringer man bärgningsbilen, tittar på medans medpassageraren dricker en folköl och väntar. Jag försökte snabbt gå igenom allt man borde lärt sig när man tog körkort. Varningstriangel, varningsljuset på.


Det finns mycket gott som kommer ur jobbiga situationer. Nu får jag äntligen bilen fixad, det är briljant.

Hämtade sedan upp M vid stationen i en fin, jävligt hyrd, Renault. Hoppade över/hann inte till sittningen, men var föga bitter. Fryspizza i bra sällskap vinner överlägset i de flesta situationer. Silverpilen bor nu på Åströms motor, skickar en tanke med kärlek och hoppas den kommer hem nyvaxad.

För övrigt kan jag påpeka att det är trevligt i skolan en söndagkväll och jag ser mycket fram emot en lunch med leopardsälen imorgon! Kärlek.

K

Ingefära TorsdagTid på skolan: ca 12h
Dagens allmänbildning: DN:s quiz om Finland. 14 rätt av 20.

Monolith and Counterpoints. Det är sånt vi pysslar med i skolan. Leker med gips, ritar och skruvar isär hårfönar. Jag måste påminna mig ofta om att jag vill bli arkitekt och har velat det länge. Det är kul att leka. Jag gillar att skissa och jag tycker om att prata jävligt mycket om ingenting, men ibland känns det som vi får lite för mycket av det goda. Men, gott folk, tappa inte modet. Idag har vi ritat sprängskisser av dito hårfön och nästa vecka drar arkitekturhistorian igång.

Annat värt att berätta av ingen anledning:

1. Jag är förkyld. Har snubblat runt i feberfrossa idag, vilket var okej. Det som var mindre okej var när min rygg dog och jag knaprade ipren och låg på rygg i ateljen för att stilla smärtan. Det är bra nu. Nu slåss jag mot snor-jävulen och ser fram emot studieresa till Köpenhamn imorgon.

2. Har räddat en hemlös klasskamrat. Han bor nu på min luftmadrass. Det är okej, så länge han lagar mat och jag får låna hand Wacom-platta.

3. Min bil vill inte vara med och leka. Den vill bli ompysslad på en verkstad. Det ska jag se till att den får bli. Snarast. Silvergetingen ska vara glad att min norska skatteåterbäring har trillat in på kontot och att CSN kommit fram till att det är en bra ide att finansiera mina studier ett tag till.

Nu blev det mycket snack.
Har du orkat läsa allt ska du få en kram nästa gång vi ses.

K

Älskade söndag!

Söndagarna får oförtjänt mycket skit. Det är ändå något fint, kravlöst och härligt med veckans sista dag. Det är väldrigt mycket smågodis och sovmorgon-känsla över dessa dagar. Jag gillar det. Jag gillar det lika mycket som jag hatar att behöva bege mig till skolan inom en snar framtid. Fan att man ska vara lat på fredagskvällar och skjuta upp skolarbetet till söndagkväll.
Hur som helst. Dagens dilemma:
1. Åka till Stockholm och mysa till helgen eller
2. Gå på n0llegasque och leka student?
Jag vet inte. Med SJ's kampanj kostar alla tågresor max 295kr. När man än åker. Det är lockande och fint. Det är också lockande att vara delaktig, socialisera med klasskamrater och dricka vin på en supermegarolig sittning. Kanske.
David Bowie, hjälp?

Glad

Fick något fint. Hej musiken.

LOUISIANA Museum of Modern Art


Cut.Paste
Periodiska systemet. Ja. Något ska man göra en onsdagkväll.

Förövrigt vill jag åka till Prag i helgen. Ge mig pengar.

Imorgon - studiebesök/resa till Köpenhamn och Louisiana.

K

Tomt

Katten är här. Vinden viner. Det är tomt hemma. Diskat, städat. Blanka golv som Winnerbäck skulle sagt. Tvätten är till och med fixad och jag har hunnit jävlas ett par varv med CSN. Nej, jag vill inte betala mer på mitt lån, jag vill ha mer pengar istället. Svårt det där.

Tranbärsmuffinsen ligger och stirrar på mig från köksbänken där de har legat i ett par dagar. De påminner mig om Sjöbo. Ungefär.

Dagarna i skolan går fort. Uppgifterna vi får går fort. Ikväll ska vi dricka öl. Jag ska dricka en extra bara för att jag inte kommer gå på sittningarna till helgen. Nej, jag har inte råd. Jag ska köpa en vinkelhake.

Jag hade någon idé med det här inlägget. Men jag tappade den idén ungefär samtidigt som jag skrev rubriken. Det finns inget att säga. Jag säger som Säkert!; "Slå mig så att något händer". Det är också fel. M har lärt mig att spontanljuga. Jag säger inte alls så. För något händer faktiskt. Nu. Ikväll. I morgon. Nästa vecka. Alltid. Det är inget fel.

Vinden viner som sagt. Jag har ingen lust att cykla till stan. Igen, ljug. Det har jag ju. Det ska bli kul. Herregud, vad händer? Jag måste ringa en vän. Slå mig inte.

K

OJ OJ OJ OJ

1. Vi får en uppgift i ritteknik av Lärare 1.

2. Efter en timme: "Äh, ta bort de där linjerna, de visar ingenting. Välj vad du vill framhäva med din ritning" säger Lärare 2. Sudda sudda, fixa fixa. Nöjd. Tydlig ritning.

3. Lärare 3 kommer. Oj, men vad har du gjort här? Varför har du inte tagit med den här linjen? "För att jag har valt att framhäva det inre rummet och inte taket, som för mig är ganka ointressant". Fel Fel FEL. Lärare tre stirrar på mig som om jag vore tre år och säger med en mjuk röst: "Men om du har valt att ha en det här sträcket på planen, måste du ha med det på sektionen också, förstår du väl?" Jag fortsätter med att otroligt kompetent försvara min ritning. Rita rita, fler linjer. ALLA SKA MED. på alla delar av ritningen, hela tiden. Här gillar vi övertydlighet. Här gillar vi otroligt plottriga ritningar, mycket ska det vara. More is more. Överallt och på en gång. Ingen ska tro att jag inte kan rita massor av linjer. Prickar, sträck, hela linjer, tjocka linjer.

4. Lärare 2 kommer tillbaka för att kolla hur det går. Han har helt missat mitt resultat innan Lärare 3. "OJ OJ OJ" utbrister han. "Hur har du tänkt? Behöver du verkligen den här linjen på tre ställen? Alla dessa planer ska ju samarbeta, inte upprepa varandra!"

Åh, helvete. Lärare 1 hade förövrigt gömt sig på något smalt ställe. Ingen kunde finna honom. Jag förstår honom. Det gör jag.

Plättar i solen & dödens skiss

Solen lyser. Höstens krispiga kyla och lukten av löv och asfalt ligger mig nära om hjärtat. Kaffe. Mössa och halsduk.


Dagen har gått i skissandets tecken. Ansikten. 1 min. Kroppar, avstånd, fötter. Svårt. Snabbt. Inspirerande. Botaniska trädgården (Inte att förväxla med Bengaliska trädgården, där bor det tigrar). Skissa i solen, blommor, växter, statyer. Det finns inte mycket som slår bra sällskap i solen.

Appropå det. Gårdagen var lika krispig och fin. Vi firade detta med att äta plättar på taket av Smålands nation, prata om livet universum och allting, för att sedan möta upp fler fina människor på Sydskånska nationen. Öl och progg är en fin, otroligt oslagbar kombination. Sprang även på M från Roskilde festival. Otroligt oväntat, trots den höga sannolikheten.


Ikväll får jag finbesök från Stockholm. Hur nu det hände och varför. Men det ligger något bra och fint i det. Något som gör mig glad. Glad, trots att jag missar en otrolig technokväll på sydskånska. Det kommer fler kvällar, har jag hört från säkra källor. Stryk mig från VIP-listan, bara gör det.
Simma försiktigt, snart kommer frosten! Det måste man ju ändå gilla.

RSS 2.0