Grattis Jesus.

Blogga på självaste julafton?! Är det verkligen möjligt? Ska man verkligen sitta uppkopplad och knappa när man faktiskt SKA sitta med tindrande ögon under julgranen, knäcka en nöt, lyssna på White Christmas och le snällt och sött mot sin familj. Mina krav på julafton är större än vad som är nyttigt och hälsosamt. Nåja. Hyacinten blommar och ljusen är tända. Labradoren Emil tassar runt med ett rött sidenband runt halsen och försöker smila till sig något köttigt. Skinka förslagsvis.

Vi har en död julgran iår. Besvikelsen var stor när jag kom hem i söndags och fick reda på att julgranen var huggen och klar. Levererad till dörren, bara att bära in. Till saken hör att det brukar vara min uppgift, att på norrlänskt vis hämta den fulaste granen i skogen och släpa hem den efter skotern. Tidigare år har vi haft illaluktande granar, små granar, glesa granar, snea och ojämna granar, men de brukar vara gröna. Iår är vår gran grå. Det gör inget. Alla ska med.

Sitter i skrivande stund i soffan, med fötterna på Stig Lindbergs-bordet. Julhunden nosar på julklapparna, men ger snart upp och går tillbaka till köket och dreglar över den nygriljerade julskinkan.

Snart faller mörkret över Tornedalen, lagom till Kalle Anka kommer det vara kolsvart ute.


GOD JUL & GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN JESUS.
Må ni leva ett långt och fruktsamt liv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0