Kära (vackra, fantastiska) jury!

Godkväll!

Jag ber er vänligast lyssna till ett problem jag står inför i och med antagningen till Sveriges arkitektskolor 2010. Tack.

Kanske vore det ändå bäst för alla, men mest för mig, att flytta ut ur min hjärna för ett litet tag. Vi har levt med varandra ett tag och känner varandra väl. Den har tidigare jobbat på bra, men i och med nedlagd verksamhet har den tappat tro (verkar det som) och går nu på sparlåga. Testbildsljudet ekar och som om jag käkar för mycket hormoner trillar känslorna runt och hittar ingen ro. Vänligt men bestämt har jag försökt säga till den: STRUKTURERA, ARBETA OCH GÖR DET FORT. Likt en diktator plågar jag den, vilket resulterar i en feg hjärna utan egen vilja att fritt arbeta på ett innovativt och kreativt sätt. Jag ska härmed byta teknik och inspirera med litteratur och vin, kanske en resa. För att inte skrämma er ytterligare så ska jag inte berätta hur den beter sig på natten. Drömmarna härjar hejvilt och blandar ämnen som aldrig borde få beblandas med varandra. Gud vet vad som händer inatt.

På grund av detta kommer mina prover till arkitektskolan vara en aning under min nivå, och jag ber eder ödmjukast anta mig till utbildningen ändå. Jag lovar på min hjärnas vägnar att skärpa mig.


Kristina


Ps. Antar ni inte mig får ni spö. Ds.

Absolut Gotland

AG - en av Sveriges största studentfestligeheter äger rum i början av maj i år igen. Jag som, i alla fall, halv student är mycket sugen på att åka. Förra året var mer än episkt. Men som alltid spelar saker som tid och pengar in i frågan. Det är inte dirket nära till Visby. Rättare sagt 964,6 km. Men vem vill inte gå på reevjakt, dricka chardonnay och titta på män som kan svälja grillkorv hela? Och inte minst ligga på en klippa och lyssna på havet..

Men lyssna på havet kan man göra på många ställen här i världen. Inte i Sollefteå dock.

tisdag

En svart labrador värmer mina fötter under bordet, utanför fönstret smälter vintern sakta bort. Jag minns påskar då det var bitvis barmark, med tulpanlökar och snödroppar på sydsidan av huset. I år är det fortsatt vinter, helvinter. Det är helt okej, om man bara slutar att prata med alla söderboende människor som springer runt med öppen jeansjacka och take away coffee i vårsolen. Jag får helt enkelt nöja mig med att elda en extra omgång i kaminen och drömma mig bort till en blomdoftande medelhavsbalkong någonstans. Karma?

dagens jag-har-inget-att-göra-som-jag-vill-göra

Fredagsfin - lördagsvin.


Fredagsölen med fröken Persson inkl. man, var en hejjare. Den ekande lokalen och våldtäktsnyheterna som glömdes igång på storbildsteven rubbade inte våra glänsande leenden. Sollefteås superöl Zeunerts passade utmärkt för min smak. Har ni inte ännu smakat detta prisbelönta märke, gör det. Fins för alla smaker (reklamljud) och tillfällen! Speciellt påsk/julmusten är utan överdrift den bästa i världen. Kvällen avslutades med en av de hårdaste, tuffaste drinkarna som finns, Redbull-Jäger. Den gjorde mig matt. Jag somnade i bilen hem och däckade i soffan utan att ha bytt om, borstat tänderna eller tvättat bort sminket. Huvudvärk. Jag är en mes.

Idag ska jag enligt ovanstående anledning vara hemma. Massproducera påskris och underhålla familjens kungliga (tror han) labrador. Lördagsvin, enligt rubriken, kanske det inte blir i alla fall. Eller... jo.

K

Sol i sinne, brun inne


Jag ger eeer, IGGY POP! Här med den legendariska Wild one:
Idag skiner solen, jag har avverkat en dryg mil på skidorna, det var fräsigt i spåren. Jag och en ensam pensionär spurtade ikapp på upploppet. Ja, jäklar.

Sol och -3 i spåren 23/3


Brun inne, förresten, nej tack. Afrika, ja tack.Fast i 80-talist tänket

Idag har jag sökt 7 jobb inför Osloflytten. Jag har tre kvar att söka innan jag uppnått mitt mål med dagen. Det har länge sagts att 80talisterna är enna lata jäklar som bara vill ha kul. Det är sant. Jag har återigen kommit på mig själv med att välja bort "bra jobb" för att de låter tråkiga. Men det är bara så, jag är en av dom som vill ha det skoj på jobbet, annars ska jag jobba mycket lite. Eller vinna stora summor pengar. Bara för att man är arbetslös behöver man inte vara ensam, deprimerad och utan socialt nätvärk, man kan vara konstnär också.

Men som sagt. Kul ska man ha.


mormor
(graphite on paper)

Min mormor är en krutgumma, hon fixade och donade och satt knappt stilla på sin egen 85års dag härom veckan. Måste komma ihåg att ha vägarna förbi Piteå oftare. Tur att dom har varandra, morfar och hon. Dom är inte 80talister, varken på pappret eller i hjärnan. Möjligen i hjärtat. Jag jobbade stenhårt på att försköna mina arbetande framtidsplaner och försäkrade att hålen i mina jeans inte skulle hindra mig från att bli lyckligt gift.

K
Slumpat från skissblocket


ingen titel (marker, ink)


Fågelstrugglaren (marker, ink)


Buss 105 (marker, ink)


absolut ingen titel (marker, ink)

Sådärja. Ingen nämd ingen glömd.

Kisses.Shabby Chic i vårvinter-vädret

Det har kommit in klagomål på mitt obloggande. Jag ber er allra ödmjukast om förlåtelse och ska nu vara en fortsatt duktig flicka.

Det händer saker.

1. Är mitt uppe i en shabby chic sovrumsrenovering av ett sovrum, så att jag har någonstans att vila mina fötter och min oroliga konstnärssjäl. Blommor, vitt, sltet och svartvita gamla foton kommer överexistera bland fina burkar med pennor, penslar, kritor och annat kul. Jag är dessutom en stjärna på att tapetsera, not.

2. Det är fint väder för det mesta tycker jag, solen skiner över snön och grantopparna, Åre glänste som vanligt ikapp med (andras) dyra skidutrustningar och afterski öl. Jag glänste med ett stort leende, och en röd nästipp. Det fick duga. När jag är rik ska jag köpa en gul hjälm.

3. Nej, kom inte på en tredje sak, det händer alltså inte mycket, jag ljög.

Jag har vart lite kreativ dock, inga 3x3m tavlor i Pollock-stil, men dock en och annan kissekatt. Nu ska jag återgå till helvetestapetseringen, be till gudarna att tapeterna räcker är ni snälla. Annars längtar jag mot varmare platser, skaka rumpa till svängig musik på en strand någonstans långt borta. "All you need is a ticet" sa någon till mig en gång och tittade både uppmanande och uppmuntrande på mig. Jag låter det härmed gå mig förbi.


Må gott och lev väl.
K


Off with her head!

London baby. The most proper thing in this post would of course be me writing in english. Being in London and all. But I will not. That's all you get.

London alltså. Stockholms snöklädda gator och gråa himlar får gatorna här att glänsa och framstå som himmelriket. Vi har haft riktigt vårväder, sol sol sol och påskliljor. Dom som säger att London är grått ljuger. Helgen har fyllts med goda drinkar, mat, solpromenader och biobesök. Perfekt. Idag ska jag leka turist med allt som ingår. Ser mest fram emot Modern Tate dock.Hoppelihopp.

Uppsalatider med en fot i Afrika.

Gårdagen och morgonen har spenderats i Uppsala med bästaste Fian. Kaffet var gott, sällskapet underbart och domkyrkan var vacker. Efter ett litet misslyckande att skaffa sig gästleg till norrlandsnation blev det den klassiska "dinner and a movie"-dejten istället. Filmen var mycket dålig, men vi lyxade med massor av popcorn så det gjorde ingenting. Percy Jackson - kampen om åskviggen. Hur tänkte vi när vi valde den?

Idag måste jag verkligen packa, flytta och fixa. Men det är ju så skönt under filten med kaffekoppen i knät.


Längtar till Oslo nu. Sommar och blommor i håret. Det tror jag på.

Men lilla vän, så här gör man!


Tjejernas grillbok, fordonshandbok för tjejer, privatekonomi för kvinnor, rosa verktygslådor...


Jag blir så förbannad. Kan inte sätta fingret på varför, säljs det - behövs det. Men titlarna stirrar på mig från hyllkanten på bokhandlarna. Handböcker med rosa pärmar som uppmanar oss tjejer att dra arbetshandskarna över de nyfixade naglarna och spika bröstpanel, själva, utan hjälp. Fy så äckligt.

Egentligen är handböckerna i sig jättebra. Men det finns ju redan böcker, och innan "kvinno-handböckerna" dök upp i hyllan så uppfattade jag den befintliga litteraturen som tillgänglig, jag var rätt målgrupp, jag läste och jag (herreminje) förstod. De då neutrala titlarna t.ex. "Grillboken" har i och med den nya genren blivit maskulina och hela områden har blivit mer ojämnt mellan könen. Den här sortens lösning för att integrera en ny grupp i en för gruppen ny värld, visar mer på glappet eller den nuvarande okunskapen än den jämställer. Det ger med skapandet ett konkret bevis på klyftan mellan grupperna, det belyser och bekräftar fördomar istället för att utplåna och jämställa.

Jag vet inte, det är ju faktiskt kvinnor som skriver många av böckerna. Jag är väl dum som inte vill ha en rosa, antagligen värdelös, hammare. Inte sant? Och även fast jag tycker den skulle vara superfin och gullig, skulle jag aldrig köpa den, allt mindre erkänna att jag vill ha den. Vill man ha gullig köper man en hund eller en spargris... Och när riktiga verktyg börjar tillverkas i massor av kulörer, då köper jag en grön. För grönt är skönt och rosa rimmar knappt på något.

Jag överreagerar alltid på sånt här, det finns kanske en anledning och rentav en koppling till varför jag aldrig kan ta hjälp av en medelålders man eller hoppade av matten på gymnasiet pga en sådan. Jag har nog också en bunt fördomar att ta itu med, lite stolthet att fila ner. Med en rosa fil kanske - anpassad till mig. ;)För er som är sugna, finns på Lagerhaus! :D Det är kul att snickra, på riktigt. Hoppas min ironi har lyst igenom. Nu ska jag sova. Imorgon ska jag till Uppsala och Fia! :D

Godnattkramar!Kaffedrottning

Nu är det klart, certifikat och diplom ligger framför mig. Teori och praktiskt prov är genomfört och nu är jag, äntligen, diplomerad barista. Queen of Coffee. Espressomaskinen är min vän och tillsammans gör vi stordåd! Nu ska jag bara finslipa tekniken och göra finfin Latte Art i form av diverse roliga mönster. Varför inte sköldpaddor eller sjöodjur?

Kaffe är otroligt gott, och göra det är fantastiskt kul. En kaffe i minuten, håller ordning på... truten. Det har jag alltid sagt. Nu ska jag och blomman starta världens bästa kaffebar!
(Det är förresten det som var nummer 4.) Yey!

RSS 2.0