Lee Lozano

Idag har jag kultur mig på Moderna Museet. Söndag är kulturdagen från och med nu. Ska jag leva upp till mitt rykte som kulturtant gäller det att ligga i. Idag blev det visning i utställningen bland Lee Lozanos verk. Intressant, intressant och lite provocerande. Med guide får man en ytterligare förståelse av konsten och en bra överblick över konstnärens tänk och liv. Det är otrolig skillnad mot att gå på museum utan visning. I alla fall när det gäller samtids och modern konst.

Jag passade på att lämna en dinosaurieskiss på servett under glaset på bordet i espresso-baren. Något kul måste man ha.


Ananas Love


En era har passerat

Guldbuddans era är över. Sörj icke tider som passerat, förlust betyder förändring.

Min kära underbart fina porslinsbudda i guld är död. Den kostade 50kr på Billiga Nisses i Västerås under mitt första år i Eskilstuna och har sen dess flyttat runt endel. Nu ramlade den ut ur flyttlådan och blev halshuggen, huvudet slogs i spillror mot stentappen. Det fanns inget jag kunde göra. Det ironiska är att jag i snart ett dygn prisat Loctite (supernsabblim), och inte ens med dess superegenskaper gick buddan att limma ihop.

Dagen har sedan rullat på med huvudvärk och diverse motgångar. Men jag glädjer mig inför morgondagens äventyr, den förlorade nummer 4 i fancypancy-inlägget.

Jag önskar jag hade en muffins nu.


K

Skymmningssagor


Vem älskar inte skymningssagor? Skymning är bra saker, helt klart. Gryning är inte alls lika fint, den blir man mest irriterad på när man vill sova om morgnarna. Det var bara det jag ville säga. Puss.


Wasabilördag

Wasabi. mm. Waaasaaabi. Gott.Flyttdags. Väskor packade och de ordinarie tavlorna är upphängda i ny ordning på vattenledningsvägen. Jag knaprar wasabi och liker med Loctite. Far på besök, bilen på verkstan, pappa betalar maten. Jag har nu bestämt att det definitivt blir Oslo i sommar och höst, det känns bra, mycket bra! Tetravin på bryggan och street art för fulla muggar. Förhoppningsvis också ett jobb.

Plusgraderna fortsätter att härja i Stockholm, äckligt.

FANCYPANCY-DAG

1. Proffssminkning
2. Nytt pyjamaskit inhandlat.
3. Nagelfix (emo-naglar får nu ny definition)
5. Rotfruktskompott
6. Kaffe
7. Städ av sminkskåp och borsttvättning

Nu ska jag spela gitarr och invänta kvällens after work. Kan man kalla det after work fast jag inte jobbar? LP sa nej, jag säger jo. Det jag borde göra är att plugga och börja packa ihop mina saker, förbereda för flytt. Men har flyttat nu ett par gånger, så det kommer gå snabbt. Och plugga... äh.

Imorgon och på lördag blir det kaminmontering - snickarbyxor på, fin-naglar blir ful-naglar och dagens lösögonfransar riskerar att gå mot sin död. Men vad gör man inte för lite slit, släp och sotluckor?

Jag dricker gärna kallt kaffe, om det är varmt.

Imorgon är det bokrea. Bokrean är en fantastisk sak, billiga böcker av alla sorter och modeller, i alla färger och genrer. Jag köper för mycket böcker i vanliga fall, men man vill ju inte chansa och helt plötsligt inte ha något att läsa. Jag menar så länge det finns böcker i min bokhylla som jag inte har läst så har jag köpt för många, men så fort jag läst alla så har jag köpt för få. Bokrean är hur som helst kul. Jag vet, det finns bibliotek. Det är miljövänligt med bibliotek. Det är bra. Det är trevligt. Men jag gillar bokhandlar också, och jag vill kunna ha mina böcker hemma, ta fram och titta på, bläddra i... Det är fint och... hehe... ljuddämpande.

bla bla bla. Allt jag skrivit hittils är värt att hoppa över. Gör något vettigt istället. Lyssna på Ola Magnell.Dagens omotiverade bild: Busskylt, Krakow.

Cykelsemester i Spanien

Planerar att dra på cykelsemester i Spanien, inget avancerat. Flyg till Barcelona, cykla till Valencia under två veckor. Med en sovsäck på pakethållaren, badkläder och vatten i cykelkorgen.
It's gonna be legen.... DARY.


Underbar vinter!


Idag var det strålande sol ute. Promenad. Tulpaner. Ny hårfärg. Kortklippt.
Idag blir det ugnsgratinerade grabbar till middag. Morotsgrabbar, kolrötter, palsternacka och rödbetor. Gott. Fast egentligen lägntar jag bara till kaffet. Njut av sol och snö!


K

En present i februari.


Det är den 21 februari. Det var -13 minus ute när jag kollade sist. Det är mörkt utanför fönstret. Jag önskar man fick vara född i februari. Alla behöver vi en anledning att fira nu i dagarna. Jag fyller år i juli, då har man nog med att sola och äta jordgubar varje dag ändå, onödigt. 

Börjar se fram emot att lägga Stockholm bakom mig, som L sa, gräset ser ju grönare ut på andra platser, jättegrönt faktiskt. Dags att packla ihop. Vart är gräset grönast nu? Dit vill jag!

Jag har lagt upp en ett-års-plan för mig själv. Om ett år ska jag banne mig inte ha några studielån. Hejdå Csn, jag längtar. Det ska bara gå. Det bara SKA gå. Om gräset dit jag ska inte bara är jävligt grönt utan också jävligt stort, så finns det nog pengar att hämta i klipperibranschen, bort med helvetet bara, snipp snipp.

Utan studielån kan man börja studera igen, det vore härligt. Jag ska inte plugga konstteori.


K


Dödsyndaren

Jag är en dödssyndare. Det är lika bra att erkänna. Jag tror att man som människa har anlag för lite av alla dödssynder. De som säger att de aldrig varit avundsjuka eller haft en släng av hybris, dom ljuger. Jag har blivit ett stort fan av Sissela Kyle och hennes program om de sju dödssynderna. Hon är fantastisk! Nästan lika fantastisk som Fredrik Skavlan, som fortfarande är en av de sexigaste männen på jorden.

Idag har jag bakat frukostbullar i muffinsformar, jag är bäst på att laga frukostbullar. Och med det har jag genast utövat två dödssynder till. Hybris (högmod) och Frosseri. Jag lever fortfarande. Heter det dödssynd för att man borde ha dödsstraff om man ägnar sig åt dem, eller dör man helt enkelt av att känna dessa känslor?

Ibland funderar jag på att söka jobb, studera ordentligt i mina konstböcker. Ibland. Det går över. Kan det vara en släng av likgiltighet som hindrar mig? (nej, fan, jag bryr mig inte) Eller är det högmodet? (Jag som är så fantastisk behöver väl inte söka jobb?)

I alla fall så är nog Jesus Christ Superstar det bästa som skrivits. Mer rockopera!
Om du frågar mig idag så säger jag ja.


Om du frågar mig idag så säger jag ja. Men jag nästan lova att jag ångrat mig tills imorgon, här får du en mördarödla istället.


mördarödlan

Dagens självövertalning:
Det finns värre saker än närhet till en annan person, som att slå i lilltån i dammsugaren. Det kan bara inte vara värre en det, aj.


Topp 3Te

1. Twinings, Voyage - Brazilian Baía
2. Twinings, Söderte
3. Kahls, Chai

Kaffe
1. Zoégas - Intenzo
2. Zoégas - Presso
3. Kahls - Julkaffe

Chokladpraliner
1. Mälarchocolatrie - Pistagemarzipan
2. Åre Chokladfabrik - Kaffetryffel
2. Mälarchocolatrie - Ingefära

Blommor

1. Tulpan
2. Anemon
3. Lilja


Jag insåg just att jag skulle kunna rabbla favoriter topp tre inom många kategorier. Det finns mycket inom livsnjutning, vilket jag propagerar för att vi alla behöver. Vin, dunkuddar, massage, resor, mat och böcker. Helt jävla onödigt. Men skulle jag välja en sak så är det nog västerås, mälarchocolatrie. Pralin och kaffe. Och tulpaner. och musik, det är också bra. Vaniljdoftande ljus. Sol.


Idag är det snöstorm.Dagens misson.Som nyinflyttad får man många erbjudanden. 10% off här och där, gratis träning och så vidare. Dagens uppgift är att (efter att ha briljerat på chattseminarie) utnyttja så många erbjudanden jag bara hinner innan kl.20.00. Trots att jag har fått alla erbjudanden av alla företag alldeles frivilligt , är det fel att hämta gratis hundmat utan att ha hund, är det fel att få gratis personlig träning fast jag har annat träningskort? Hur okej är det att utnyttja erbjudanden -bara för att!?

Hur som helst. Här ska det åkas runt och inhämtas kattmat och kaffe på IKEA. Jag återkommer om eventuell ångest.


Första anhalt -  Word Class!


Fettis-dagen

Idag är det Semeldagen. Jag gillar semlor. Speciellt mandelmassan. För att fira detta har jag ägnat mig åt att gymma och måla bananer. Här kommer en banan.

Banan 2/10

Det luriga med vattenfärg är att det som bekant inte går att sudda. Bananer är kul. Jag är inne i en gul fas. Bananfasen har hängt med sen i sommras. Den här bananen gjorde jag då:


Bananfågel eller fågel i banandräkt (man vet inte så noga, här beskuren. )

Semlor tar jag på söndag hos syster. Håller på att tokläsa Kafka på Stranden nu, mest för att få börja läsa min nyinköpta pocket, Mussolini - En studie i makt. Efter att ha läst Bengt Linjegrens biografi om Adolf Hitler ska det bli intressant att sätta tänderna i en till diktator. På tal om det, nu har tuschpennekonsten på mina väggar utökats och Tågresenären från Gävle har fått sällskap av Stockholm plus one.
Nu tillbaka till viktigare ting, instuderingsfrågor och boken Möten med Bilder av Yvonne Eriksson och Anette Göthlund.

Puss


Dagens tankefail.

Dagen har gått lite i resebokandets tecken. Det är aldrig lyckat med en hjärna med nedsatt funktion. Ägnade hela eftermiddagen åt att kolla på boende i Åre, eftersom jag och brorsan +- har sagt att vi ska åka upp v.10, när han har sportlov. Härligt med fjällluft tänkte jag och så ringde M. M frågade när jag skulle komma och hälsa på i London. Plötsligt var resan bokad. 5-9 mars. Vecka 10.

Man kan inte vara på två ställen samtidigt, det har jag hört. Men nu ska jag tydligen det i alla fall och det måste gå. Londonresan är såklart icke avbokningsbar pga min snålhet. Så lösningen blir.

5 mars - till London FLYG
6 mars - London
7 mars - London
8 mars - London
9 mars - till Stockholm FLYG
9 mars - till Sollefteå NATTÅG
10 mars - till Åre BIL
11 mars - Åre
12 mars - Åre
13 mars Åre
14 mars - till Sollefteå BIL


Tajt schema. I like it! Jag hoppas på att det går ett natttåg den kvällen, det är den svaga biten i planen!


Nu får det vara nog med bokningar - för ett tag.Puss

Pressokaffe och Babe.


Adam Green - No Legs


När man tror att himlen är så grå som den bara kan bli, mättad på gråhet, så blir den bara lite mer grå. Grått är fint, men jag vill ha solen tillbaka. Ge mig solen tillbaka, annars blir jag inte glad. När jag ändå pratar om saker att vara glad över, här kommer en liten lista.

1. Chokladmuffins
2. Leenden
3. Spontanitet
4. Musik
5...

Kom just på att det är nog enklare att göra en lista över saker jag blir irriterad eller arg på, man blir glad av så mycket. Men att rada upp saker som irriterar eller förargar är inte direkt ett uppmuntrande ämne, så jag skippar det. Idag är skitsnackets dag.

Fakta: Jag är otroligt stolt över min bror, jag hoppas att han vet om det.


Puss


Artistisk bild från gårdagens vin och gitarrkväll (syster och Cam) Kärlek


(Och ja, är det någon som har ett rum över någonstans i världen så flyttar jag gärna in. Barcelona, Göteborg, Paris eller Narvik. Jag är flexiblel.)

Fredag 12/2 - 2010

Fredagen började som vanligt med strugglande av oviljan att kliva upp, men jag klarade det och nu många timmar senare är jag nöjd över beslutet och har redan fått endel uträttat. Jag har betalat tillbaka årets CSN skulder och kan glömma det tills nästa år. Önskar bara att jag fick betala tillbaka för några fler år framöver, när jag ändp är igång med jävulskapet.

Jag har hunnit med att åka till Oslo, sådär fram och tillbaka. Jag älskar att bo på hotell, det är verkligen härligt, ska blirik och ha råd med att göra det oftare. Bara för att.

På tåget mot Oslo S hann jag läsa ut Dan Browns Den Förlorade Symbolen. Som de andra böckerna jag läst av honom är den lättläst och spännande. Ganska förutsägbar men ändå underhållande. Bra tågläsning. Men eftersom läsning på tåg är en alldeles utmärkt sysselsättning inhandlade jag Kafka på Stranden av Haruki Murakami för 69NOK på rea. Pocket. Priserna i Norge upphör aldrig att förvåna.

Det var hur som haver mycket trevligt att träffa diverse gamla kollegor efter en midre trevlig upplevelse i Oslo Tinghus. Här kommer därför en skiss från i sommras, varsågod, till E.


Untitled - oslo 2009

Ikväll blir det middag med familjen minus en bror som pluggar körkortsteori hemma med hunden Emil. Emil är nog inte så delaktig förresten. Han vill ha lever.


KMot nya äventyr

Detta har hänt:

1. Fått besked om att jag måste flytta. Kan man bo en eteljestudio?
2. Insett att jag åker till Oslo imorgon, där jag har mindre trevliga ärenden.
3. Ritat världens snyggaste soffbord, ska bygga det och ge till syster.
4. Bestämt mig för att kladdkaka är okej till middag - ibland
5. Röstat minus för Dolph Lundgren på Melodifestivalen.

Tapet

Jag är ett litet tapetfreak. Jag älskar tapet i alla former, färger och varianter. Min favorit leveratör av tapeter är Cole and Son, de lyckas alltid komma med nya spännande mönster. För mig är en tapet från Cole and Son en tapet med mycket färg, form och udda mönster. Deras kollektioner är alltid smakfullt kombinerade och roliga. Våga! Prisklassen är lite över normalt, men det är det värt!

Här är några mönster som jag gillar nu. Från kollektionerna Contemporary III, Contemporary II & Contemporary I


nr 83/2005 Contemporary III


Nr. 69/4116 Contemporary II


Nr. 66/4033 Contemporary IJag önskar att jag hade någonstans att tapetsera bara. Så, om ni har en lägenhet, ett hus eller varför inte ett franskt slott att bli av med, ring mig. Jag tvivlar inte att flytta imorgon.

KDagens musik

Dagen startade 08.00 med träningsvärk i benen. Jag rullade ur sängen. Nu, sisädär massor av minuter efter det har jag klarat av dagens prövning; chattseminarium i ämnet Bild & Genus. Mycket intressant och samtidigt rätt trist. Vi diskuterade klänningar av kött, kvinnokroppar som penslar och teorier kring den kvinnliga fetischismen. Ett av verken som diskussionen hängde upp sig kring är Judy Chicagos - The Dinner Party från 1979. Verket ställdes ut på Brooklyn Museum, en otroligt feministisk skapelse.

'
The Dinner Party
(Bild hämtad från
www.brooklynmuseum.org)


Nog om detta. Dagens musik är defenitivt reggae.
The Hit Nation – Hip Hop & Reggae - Celebrating Black History Month


KVinterbilder


Fantastiska färger. Älskar teracotta-stockholm. Vacket. Kopparplåt. Sol. Vinterpromenad med syster. Inspirerande.

RSS 2.0