Balansen

"Man måste hitta balansen" var det någon som sa någon gång (antagligen hon på yogan). Det är väl sant. Sitter och skissar på stolsprojektet och en stol, ja, den måste väl vara lite balanserad. Ja. Men i övrigt så får all annan balans sättas på spel för att en ynka stol ska få ligga skönt i jämvikt.
 
Det är mycket med livet nu. Här kör vi inte med en jämn födelning av aktivitet över året, utan när det väl händer något, då köttar vi på med allt annat. Cheese with cheese with cheese-syndromet. Det ska byggas stol, det ska ritas planeter, det ska lösas melodikryss och se dokumentärfilm på Doc Lounge Lund. Sen ska det tränas, lagas matlådor, träffas vänner, drickas kaffe och gå på fester. Förutom det så ska man hinna med att sova, läsa böcker, prata i telefon och läsa poesi på scen. Och för att inte det är tillräckligt så har man också alla de saker man vill göra, till exempel åka till IKEA, göra tavlor, hitta lägenhet, skriva ny poesi, drömma och ta en höstprommis.
 
Det är inte så att jag klagar. Nejdå nejdå. Men ibland så hinner man inte helt landa innan man ska lyfta.
 
 
 
 
Men nu jag firar kvällen med att borsta tänderna, krypa ner i rena lakan och läsa slutet på Franz Kafkas Förvandlingen. (Sen tar jag en röd penna och checkar av den punkten i livets-måste-lista.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0